„Swedbank" išmokėjo 5,8 mln. litų draudimo išmokų

Per dešimt šių metų mėnesių „Swedbank" draudimo bendrovė klientams išmokėjo 5,8 mln. litų draudimo išmokų. Paskaičiuota, kad „Hansa gyvybės draudimas" apmoka vieną iš trijų kasdien Lietuvoje padengiamų gyvybės draudimo žalų. Kasdien Lietuvoje draudikai klientams padengia apie 52 žalas, 18 jų apmoka „Hansa gyvybės draudimas".

Kaip pastebi „Hansa gyvybės draudimo" specialistai, dažniausiai draudimo išmokos skiriamos traumų, paprastai kaulų lūžių, žalai padengti. Vidutinė tokios išmokos suma kiek viršija 900 litų. Kritinių ligų atveju būna kur kas rečiau, o jų išmokos vidutinis dydis šiandien yra apie 9400 litų.

Traumų, kritinių ligų įvykių aplinkybių tyrimas užtrunka iki mėnesio, tačiau dviem trečdaliams klientų (apie 68 proc.) išmoka pateikiama per 15 kalendorinių dienų nuo dokumentų pateikimo. „Hansa gyvybės draudime" greičiausiai klientams išmokamos išmokos per vieną dieną nuo visų dokumentų pateikimo.

„Nors gyvybės draudimo paslaugomis besinaudojančių klientų skaičius Lietuvoje auga, pastebime, kad žmonės dar nepakankamai vertina savo sveikatą ir gyvybę", - sako „Hansa gyvybės draudimo" direktorius Mindaugas Jusius.

Finansinių duomenų analizė rodo, kad savo gyvybę ir sveikatą draudimo klientai įvertina tik 60 proc. reikalingos sumos.

Bendrovės duomenimis, vidutinė išmoka kliento mirties atveju siekia 12,6 tūkst. litų. „Tai išties yra nedaug ir lyginant su Europos Sąjungos valstybių vidurkiu, ir atsižvelgiant į šios dienos situaciją Lietuvoje, nes vien finansine prasme šiuo atveju netektis šeimai yra ženkliai didesnė - netenkama vieno iš maitintojų ir greta netekties skausmo šeimai dar gresia susidurti su finansinėmis problemomis. Gyvybės draudimas, pirmiausia, ir yra skirtas tam, kad palengvintų naštą nelaimės atveju", - sako M.Jusius.

„Pasaulinė praktika rodo, kad šeimos finansiniam atsitiesimui po nelaimės reikia 1-2 metų. Šiandien vidutinis atlyginimas Lietuvoje po mokesčių yra 1773,7 litų, tad, mūsų vertinimu, klientai turėtų savo gyvybę apdrausti vidutiniškai bent 21,3 tūkst. litų. O jei žmogus turi finansinių įsipareigojimų, pavyzdžiui, būsto paskolą, vartojamąją paskolą, gyvybės draudimo sumą reikėtų didinti turimų įsipareigojimų suma", - pataria „Hansa gyvybės draudimo" direktorius M.Jusius. 


Šiame straipsnyje: DraudimasSwedbank

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių