„Swedbank“ ir „Doletos“ ieškiniai turėtų būti sujungti į vieną bylą

Vieno didžiausių Lietuvoje komercinių bankų "Swedbank" ir medinių langų gamybos įmonės "Doleta" teisminiai ginčai dėl 7 mln. eurų (24,15 mln. litų) paskolos turėtų būti sujungti ir toliau nagrinėjami Vilniaus apygardos teisme.

Lietuvos apeliacinis teismas (LAT) ketvirtadienį konstatavo, kad pagal "Swedbank" ir "Doletos" ieškinius iškeltos bylos yra susijusios ir, siekiant greičiau išnagrinėti ginčą, turėtų būti sujungtos.

Prašymą sujungti bylas ir perduoti jas nagrinėti Vilniaus apygardos teismui "Swedbank" pernai pateikė Kauno apygardos teismui, tačiau pastarasis gruodžio pradžioje jo netenkino ir sustabė banko ieškinio nagrinėjimą, kol įsiteisės teismo sprendimas pagal "Doletos" ieškinį dėl banko veiksmų.

LAT, išnagrinėjęs "Swedbank" skundą, Kauno apygardos teismo sprendimą panaikino ir nurodė klausimą dėl bylų sujungimo nagrinėti iš naujo.

Abi šalys ginčijasi dėl 7 mln. eurų paskolos sutarties - "Doleta" teismo prašo pripažinti neteisėtu vienašališką paskolos nutraukimą. Pagal sutartį įmonė yra panaudojusi 6,3 mln. eurų (21,735 mln. litų), o įmonės skola bankui, neoficialiomis žiniomis, siekia apie 19 mln. litų.

"Swedbank" 2007-aisiais "Doletai" suteikė paskolą gamyklos Jiezne statybai - bendrovė į ją investavo daugiau nei 20 mln. litų. "Swedbank" pernai rugpjūtį ieškinyje teismui teigė, jog "Doleta" ir jos įmonės nuo 2010-ųjų sausio nustojo atsiskaityti su banku. Teismas tuomet nepatenkino "Swedbank" prašymo iškelti įmonei bankroto bylą.

"Doleta" skelbiasi esanti viena didžiausių medinių langų ir durų gamintojų Rytų Europoje. Pagrindinis jos akcininkas yra bendrovės steigėjas Vytautas Silevičius. Bendrovės prekybos tinklas veikia Lietuvoje, Rusijoje, Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje.


Šiame straipsnyje: SwedbankDoleta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių