„Swedank“ darbuotojų skaičių iki metų pabaigos sumažins 5 proc.

Skandinavijos finansų grupei „Swedbank“ prieš porą savaičių pranešus apie planus taupyti ir mažinti darbuotojų skaičių, žmogiškųjų išteklių mažinimo scenarijus neaplenks ir vieno didžiausių Lietuvoje komercinio banko „Swedbank“.

„Sprendimas mažinti darbuotojų skaičių galioja visai “Swedbank„ grupei. Planuojama, kad iki metų pabaigos darbuotojų skaičius mūsų banke sumažės apie 5 proc.“, - dienraščiui „Verslo žinios“ sakė „Swedbank“ Personalo departamento direktorius Saulius Būdvytis.

Pasak jo, sprendimas mažinti darbuotojų skaičių priimtas atsižvelgiant į didėjančios išorinės rizikos veiksnius, stiprėjantį bankų rinkos reguliavimą tarptautiniu mastu ir nuolat stiprinamą elektroninių banko paslaugų sferą.

„Kitais metais darbuotojų gali šiek tiek sumažėti tik dėl elektroninių paslaugų gausos ir plečiamo savitarnos padalinių skaičiaus“, - teigė S.Būdvytis.

„Swedbank“ atstovai nurodo, kad 5 proc. mažėjimą reikėtų skaičiuoti nuo visą darbo laiką dirbančių darbuotojų skaičiaus, tokių rugsėjo pabaigoje buvo 2,2 tūkstančio.

Bankas negalėjo išskirti konkrečios darbuotojų ar specialistų grupės, kuri atleidimą pajus labiausiai.


Šiame straipsnyje: Swedbankatleidimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klientas

Klientas portretas
Logika lyg ir suprantama kol neapsilankai "Swedbank" skyriuose. Žmonių gausa, ypač rytinėmis valandomis priverčia ne vieną klientą pralaukti savo eilės po valandą ir ilgiau. O šiomis dienomis ypač jaučiamas žmonių pagausėjimas, nes daug "Swebanko" klientų, turėjusių sąskaitą "Snoro" banke, domisi galimybėmis pinigų pervedimui į "Swedbank" sąskaitą. O čia žinia, kad darbuotojų skaičių mažins... Reiškia, "Swedbank" klientai ateityje lūkuriuos dar ilgiau.

kaip visada

kaip visada portretas
atleis eilines kasininkes.

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
Gal gręsia SNORO likimas - trūksta lėšų atlyginimams?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių