Šventosios uostas veikė tik 10 dienų

Į prieš 10 dienų atidarytą Šventosios jūrų uostą jachtos įplaukti nebegali – įplaukos kanalą bangos užnešė smėliu.

Apie 4 milijonus litų kainavęs uostas prieš gamtos jėgas atsilaikė vos 10 dienų. Tikimasi per mėnesį padėtį ištaisyti, praneša LTV „Šiandien“.

Per atidarymą Šventosios uoste apsilankė kelios dešimtys jachtų. Daugiau laivų naujasis uostas sulaukti nespėjo. Vasaros pradžiai nebūdingai stiprus vėjas jį užnešė smėliu.

Tikėtasi, kad iki 3 metrų išgilintas įplaukos kanalas funkcionuos bent iki rugsėjo.
„Tai nėra kas nors netikėto, tiktai tiek kad tie orai jie buvo – tokie kokie buvo – birželio mėnesį pučia nedažnai“, – sako Šventosios uosto vyresnysis operatorius Kęstutis Oginskas.

Savo lėšomis jachtų uostą Šventojoje įrengusios Klaipėdos Uosto direkcijos vadovai sako, kad techniniame projekte nebuvo numatyta iškart sutvirtinti laikinų grunto kaupino vietų šlaitus, todėl, ką tik iškastas smėlis ir buvo suneštas atgal į įplaukos kanalą.
Direkcija birželio pradžioje paskelbė konkursą šiems darbams atlikti, tačiau dėl nepalankių orų – nespėjo.

Dėl uždaryto uosto ypač apgailestauja buriuotojai, anot kurių, galimybe įplaukti ir apsistoti Šventojoje jau domėjosi ir užsieniečiai.

„Šituo uosteliu jau yra susidomėję lenkai, kurie plaukė Šventosios regatoje. Jie pranešė savo draugams ir mes gauname žinių, kad yra norinčių atplaukt. Teko paskelbti, kad uostas kol kas uždarytas. Liūdna, bet tikimės, kad dar šią vasarą bus galima ten nuplaukti“, – sako buriuotojas Ruslanas Rokas Arbušauskas.

Apie 4 milijonus litų uostui įrengti jau išleidusi direkcija tikina, kad padėčiai ištaisyti daug pinigų neprireiks, o procedūroms ir darbams atlikti esą užteks maždaug mėnesio.
„Kiek kainuos? Aš nenoriu sakyt prieš derybas, ar prieš konkursą. Aš tik galiu pasakyti kitaip – kad pagal gilinimo darbų, valymo darbų sutartį yra nepanaudota dar apie 0,5 mln. litų . Šito tikrai užteks, mes pradinių sumų neperžengsime“, – sako Klaipėdos jūrų uosto direkcijos direktorius Eugenijus Gentvilas.

Iki 2015 metų Šventosios uoste planuojama į jūrą nutiesti kelių šimtų metrų molus, kurie per audras ir saugotų įplauką nuo smėlio sąnašų. Lėšų šiems ir kitiems darbams – daugiau nei 50 milijonų eurų – gauti tikimasi iš Europos Sąjungos.


Šiame straipsnyje: Šventosios uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
taip plauna pinigus

kukis

kukis portretas
buvau -paziurejau--tai pinigu plovimo fabrikas didziulis didziulis....Kazkoks siaubas paziurejus apeme...kaip as taip noreciau bent truputeli tu pinigeliu...

vn

vn portretas
Uostas buvo ir bus ,cia tik laiko klausimas, šventojiškiai žvejai dar pamena ,kad kanalas nuolat buvo valomas nuo užplaukiančio smėlio,puiku,kad darbai prasidėjo ir yra gerose rankose,kad pirmieji laivai atplaukė ir svajonė išskleidė bures.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių