Šventines premijas gaus tik būtinųjų karinių mokymų kariai

Šventinių premijų šiemet negaus profesinės karo tarnybos kariai ir civilinės krašto apsaugos tarnybos tarnautojai.

Jos bus išmokamos tik būtinųjų karinių mokymų kariams, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Tokį sprendimą krašto apsaugos ministė Rasa Juknevičienė priėmė atsižvelgdama į sunkią valstybės ekonominę ir finansinę padėtį, o taip pat smarkiai sumažėjusį krašto apsaugos sistemos biudžetą.

Būtinųjų karinių mokymų kariams, kurie šiuo metu Lietuvos kariuomenėje tarnauja šauktinių statusu pagal Karo prievolės įstatymą, krašto apsaugos ministrės R. Juknevičienės įsakymu bus išmokėta velykinė premija.

Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatyme 60 straipsnio 1 dalyje rašoma: „(...) Du kartus per metus (Kalėdų ir Velykų švenčių proga) šauktiniams išmokamos Vyriausybės nustatyto dydžio šventinės premijos.“ 

Nuo praeitų metų lapkričio mėnesio Lietuvos kariuomenė pradėjo organizuoti būtinuosius karinius mokymus, į kuriuos vadovaujantis savanoriškumo principu kviečiami jaunuoliai norintys tapti profesinės karo tarnybos kariais arba atlikti karinę prievolę valstybei. Šiuo metu Ruklos mokomajame pulke tarnauja jau antra būtinųjų karinių mokymų mokomoji kuopa, kurioje yra 50 karių.  Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytos premijos dydis yra 130 litų, tad iš viso būtinųjų karinių mokymų kariams turi būti išmokėta 6500 litų.

Krašto apsaugos ministrė sakė, kad ir sumažėjus KAS finansavimui privalu laikytis šios įstatyme numatytos nuostatos, nes tie kariai savanoriškai pasirinko būtinuosius karinius mokymus, todėl reikia vertinti ir skatinti tokį jaunų žmonių požiūrį. Juolab, kad tai daryti įpareigoja ir dabar veikiantys įstatymai.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių