Sveikatos draudimas vėl tampa viena pagrindinių darbuotojų motyvacijos priemonių

Pasibaigus sunkmečiui įmonės vėl pradeda drausti savo darbuotojus sveikatos draudimu, tačiau, jeigu kolektyvas jaunas ir nelabai galvoja apie ligas, geresnė motyvavimo priemonė gali būti papildomos atostogos ar sporto klubo abonementas.

Šiemet sausio-gegužės mėnesiais darbuotojų sveikatos draudimui verslo įmonės skyrė 29 proc. daugiau lėšų nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, rodo draudimo bendrovės "PZU Lietuva" duomenys, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Bendrovės "TNS Gallup" 2009 metais pabaigoje atliktas tyrimas atskleidžia, kad 78 proc. respondentų papildomą nemokamą sveikatos draudimą laiko svarbia motyvacijos priemone, o 66 proc. norėtų būti apdrausti darbdavio. 83 proc. apklaustųjų pageidautų turėti galimybę patys rinktis gydymo įstaigą.

"PZU Lietuva" duomenimis, nuo 2009 metų iki 2011 metų pirmo pusmečio verslo išlaidos darbuotojų sveikatos draudimui išaugo daugiau nei 50 proc. ir grįžo į 2008-ųjų lygį. o išmokėtų žalų kiekis bendrovėje per pirmuosius penkis šių metų mėnesius padidėjo 11 proc.

"Klaipėdos konteinerių terminalas" savo darbuotojus, apie 200 žmonių, apdraudėme investiciniu gyvybės draudimu, taip pat sudarė trečios pakopos pensijų fondų sutartis.
Kai kuriose įmonėse galimybė draustis sveikatą nesudomino pačių darbuotojų, kadangi jiems tai nepasirodė priemonė, atitinkanti dabartinius poreikius.

"Draudimo, kaip motyvacijos priemonės, netaikome. Esame apie tai galvoję prieš sunkmetį, bet darbuotojai to nelaikė skatintinu rodikliu, galbūt dėl to, kad kolektyvas yra jaunas. Kaip svarbesnės buvo nurodytos galimybės naudotis tarnybiniu automobiliu, sporto klubų abonementais ar džiaugtis papildomomis atostogų dienomis", - vardija bendrovės " Acme group" Personalo skyriaus vadovė Rasa Žukauskaitė.

Draudimo bendrovės sako, kad šiuo metu galima būtų išskirti tris verslo sritis, kuriose jaučiamas didelis susidomėjimas draudimu kaip motyvacijos priemone: logistika, informacinės technologijos ir optometrija - optikos įmonės.


Šiame straipsnyje: sveikatos draudimasmotyvacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių