Sustabdyta grybus antisanitarinėmis sąlygomis sūdžiusios įmonės veikla

Varėnos rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su Alytaus apskrities Varėnos policijos komisariato pareigūnais laikinai sustabdė įmonės „Garvilė“ nelegalią grybų perdirbimo veiklą.

Sprendimas buvo priimtas po to, kai gavus informaciją, buvo patikrinta įmonė „Garvilė“. Ši įmonė registruota maisto tvarkymo subjektų registre logistikos veiklai. Patikrinimo metu įmonės patalpose grybų perdirbimas nevyko, tačiau rasti gamybos stalai, svarstyklės, tuščios statinės, dvi didelės vonios, pilnos sūdytų grybų, 5 tonos druskos, galimai skirtos grybų sūdymui, kitas gamybos inventorius.

Patalpose taip pat rasta virš 13 tonų sūdytų grybų plastikinėje taroje be ženklinimo etikečių bei kitų maisto saugą ir kokybę patvirtinančių dokumentų. Negalima buvo nustatyti šių produktų atsekamumo. Grybai buvo sandėliuojami antisanitarinėmis sąlygomis.

Varėnos rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė „Garvilė“ veiklą, surašė sprendimą dėl maisto produktų tiekimo į rinką uždraudimo.

Atsakingam asmeniui skirta administracinė nuobauda. Visa informacija perduota Alytaus apskrities VPK Varėnos policijos komisariatui ir Alytaus apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai.


Šiame straipsnyje: grybaiantisanitarinės sąlygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių