Susiginčijo „Swedbank“ ir „mokejimai.lt“

Bendrovė "EVP International", tarpininkaujanti atsiskaitant internetu, pristatė naują mokėjimo sistemą. Ją buvo priversta sukurti, kai spalio l dieną sutartį su ja nutraukė bankas "Swedbank", dėl to bendrovė apkaltino banką nesąžininga konkurencija.

Bankas savo ruožtu "EVP International", dirbančią su prekės ženklu "mokejimai.lt", kaltina neteisėta veikla ir žada kreiptis į atitinkamas institucijas, kad ši įmonės veikla būtų sustabdyta, rašo "Verslo žinios".

Iki sutarties nutraukimo klientai, norintys elektroniniu būdu apmokėti už prekes ir paslaugas, prisijungę prie "mokėjimai.lt" sistemos "BankLink" būdavo nukreipiami į banko svetainę ir visos operacijos atliekamos ten. Pagal naują sistemą klientas elektroninės bankininkystės duomenis suveda "mokėjimai.lt" svetainėje ir jau pati svetainė jungiasi prie banko, kad galėtų įvykdyti mokėjimą.

"Mes neturime jokio atsarginio varianto, kaip išlikti rinkoje nedirbant su šiuo banku, nes kas mėnesį per "Swedbank" "mokėjimai.lt" klientai apmoka iki 1,5 mln. litų pirkinių ir paslaugų. Tai sudaro 45 proc. visų mūsų įmonės bankinių mokėjimų", - teigė "EVP International" direktorius Kostas Noreika.

Tuo tarpu "Swedbank" įmonę kaltina neteisėtais veiksmais.

"Paslauga, kurią šiuo metu siūlo "EVP International", kai internetinio atsiskaitymo sistemos jungiasi prie banko internetinės bankininkystės sistemų, neteisėta. Įvertinęs padėtį, "Swedbank" kreipsis į atitinkamas institucijas dėl "EVP International" atsiskaitymo sistemos "mokėjimai.lt" veiklos įvertinimo ir, patvirtinus, kad ji neteisėta, sustabdymo", - "Swedbank" teigė "Verslo žinios".


Šiame straipsnyje: Swedbankmokejimai.lt

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių