Suomijos senjorai planuoja keliones į Lietuvą

Lietuvoje apsilanko vis daugiau turistų iš Suomijos - dauguma jų vyresnio amžiaus žmonės.

Suomijoje yra apie 980 tūkst. senjorų (55 metų ir vyresnių žmonų), kurių kiekvienas per metus vidutiniškai išleidžia beveik 43 tūkst. litų. Nemažą šių išlaidų dalį vyresnio amžiaus suomiai skiria kelionėms.

Valstybinio statistikos departamento duomenimis, 2007 metais Lietuvos kolektyvinio apgyvendinimo įstaigose apsistojo 37 tūkstančiai turistų iš Suomijos, t.y. 5 proc. daugiau nei 2006 metais. Pagal turistų srautą į mūsų šalį pernai Suomija užėmė 8-ąją vietą.

Lietuvos Turizmo informacijos centras Suomijoje lapkričio mėnesį mūsų šalies turizmo galimybes pristatė net dviejose parodose, skirtose vyresnio amžiaus suomiams.

Lietuvos stendai abiejose parodose sulaukė didžiulio lankytojų susidomėjimo. Aktyvūs ir geros sveikatos vyresnio amžiaus suomiai tampa drąsesni ir planuoja keliones į Lietuvą ne tik su grupe, bet ir individualiai.

Dalis stendų lankytojų jau yra apsilankę Vilniuje ir domėjosi galimybėmis dar kartą atvykti į Lietuvą nuosavu automobiliu arba susiplanuoti individualią kelionę ilgesniam laikui. Daugelį taip pat domino Lietuvos pajūris, SPA poilsis bei turai po suomiams kol kas mažiau žinomus Lietuvos regionus.

Pasak Lietuvos Turizmo informacijos centro vadovo Dariaus Skaudžio, Vilniuje apsilankiusiems Suomijos senjorams Lietuvos sostinė primena švarų ir jaukų Vakarų ar net Pietų Europos miestą, kuris nepanašus nei į Estijos, nei į Latvijos sostines. 


Šiame straipsnyje: turistaisuomiaisenjorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių