Suomijos atliekų tvarkytojai L&T spraudžiasi į Lietuvą

Suomijos atliekų tvarkymo bendrovė "Lassila & Tikanoja" (L&T), jau šešerius metus veikianti Latvijoje, mėgina žengti ir į Lietuvos rinką.

Birželį L&T padalinys Latvijoje atidarė biurą Vilniuje, žiniasklaidoje pasirodė skelbimų apie tai, kad L&T ieško patalpų valymo darbuotojų, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Tai žvalgybinė misija, norime pajusti, kokia yra Lietuvos rinka, išsiaiškinti, kokios taisyklės galioja atliekų surinkimo ir perdirbimo sektoriuje, susipažinti su kitais rinkos žaidėjais", - sakė L&T padalinių Latvijoje ir Lietuvoje vadovas Reinis Ceplis.

Anot jo, ekonominio sunkmečio aplinkybėmis patalpų valymo, atliekų tvarkymo verslas atsigauna kiek lėčiau nei visa ekonomika, taigi L&T nori įsitvirtinti Lietuvos rinkoje dar iki to laiko, kai ekonomika pradės stabiliai augti.

L&T šiuo metu veikia Suomijoje, Švedijoje, Latvijoje ir Rusijoje, bendrovėje dirba 8,7 tūkst. žmonių. Latvijoje L&T dirba nuo 2004 metų, tai didžiausia bendrovės užsienio rinka. Latvijos padalinyje dirba 912 žmonių.


Šiame straipsnyje: atliekosšiukšlėsL&T

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių