Sunkmetis meistrams darbo nepridėjo

Avalynės ir buitinės technikos meistrai, sunkmečiu tikėjęsi daugiau darbo, gavo nusivilti. Anot jų, gaunamų pajamų vos užtenka mokesčiams sumokėti.

Daugėja ir atvejų, kai sutaisyto daikto žmogus neatsiima, nes neturi iš ko susimokėti, pranešė LTV laida „Šiandien“.

Buitinės technikos meistrų teigimu, klientų mažėjimas prasidėjo praėjusių metų pabaigoje. Ankščiau per dieną sulaukdavę po dešimt ir daugiau užsakymų, dabar gauna vos 3-4. Pritraukti klientų nepadeda ir dešimtadaliu mažintos paslaugų kainos.

Sunkiausiai verčiasi televizorių taisytojai. Esą ekonominio pakilimo metais žmonės nusipirko ne vieną televizorių, todėl dabar kuriam nors sugedus, atsargoje turi dar kelis.

„Atsirado nauja tendencija, kad žmogus po remonto nebeatsiima suremontuoto daikto, nes neturi už ką sumokėti. Buvo ne vienas atvejis, kai žmogus pasakė: „Prašom, darykit ką norit su mano televizorium, aš jo nepasiimsiu. Netekau darbo ir nežinau, kaip man bus rytoj“, - pasakojo individualios įmonės savininkas Pranas Skirius.

Tuo metu batsiuviai sako, kad ypač sunki buvo vasara, uždirbamų pinigų vos užtekdavę mokesčiams, o apie pelną buvo galima tik svajoti.

Orams šąlant, klientų kiek padaugėjo, tačiau lyginant su praėjusiais metais, jų - triskart mažiau. Be to, norint pritraukti žmones, tenka mažinti kainas ir taikyti nuolaidas. Anot batsiuvių viltys, kad sunkmečiu žmonės pirks mažiau batų, o daugiau taisys senus, neišsipildė.

„Neneša batų dėl to, kad nukrito naujų batų kainos. Visos įmonės daro išparduotuves. Manau, kad šioje veikloje nėra perspektyvos, teks keisti verslą“, - teigė batsiuvys Vitalijus Kovalevskis.

Batsiuvių teigimu, dabartinis klientų pagausėjimas - laikinas. Po Naujųjų esą vėl teks sėdėti be darbo. Tuo metu buitinės technikos meistrai nedrįsta prognozuoti, kada jų verslas atsigaus.


Šiame straipsnyje: avalynėmeistrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių