Sumažintas JAV skolinimosi reitingas skandina dolerį

Istorinis įvykis, kai Standard&Poor's penktadienį sumažino AAA JAV skolinimosi reitingą iki AA+. Toks sprendimas gali turėti ilgalaikį poveikį pasaulinėms finansų rinkoms ir politikai. Ilguoju laikotarpiu kyla rizika, kad JAV pakels palūkanų normas ir taip pakels nekilnojamojo turto paskolų skolinimąsį.

Tai įtakotų neigiamas vartotojų pasitikėjimo nuotaikas ir ar labiau pristabdytų JAV ekonominį atsigavimą. Investuotojų baimė dėl galimo dolerio devalvavimo verčia ieškoti saugesnių investicijų, tokių kaip Šveicarijos frankas, Japonijos jena ir auksas. Dėl šių priežasčių USD/JPY pora pramušė palaikymą ¥78.00. Judėjimą žemyn sustabdė G7 centrinių bankų pastangos prilaikyti pernelyg didelį volatilumą.

USDJPY Palaikymas/Pasipriešinimas: 77.50/78.30

EURUSD

Europos centrinis bankas šiandien tikisi paskelbti pranešimą , kad supirks Euro zonos valstybių obligacijas. Toks sprendimas gali stabilizuoti situaciją Ispanijos ir Italijos rinkose. EUR/USD pora belaukiant šių pranešimų gali judėti į viršų. Euro kilimas taip pat gali būti laikinas dėl problemų Europoje.

EURUSD Palaikymas/Pasipriešinimas: 1.4250/1.4380


Šiame straipsnyje: eurasdoleris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių