Sumažinta Britanijos ekonomikos augimo prognozė

Didžiosios Britanijos ekonomikos perspektyvos yra „vangios“, o atsigavimas bus lėtesnis nei po ankstesnių recesijų, prognozuoja Iždo įkurtas Biudžetinės atsakomybės biuras, kuriuo remiasi verslo naujienų agentūra „Bloomberg“.

Biuras sumažino ateinančių metų Britanijos bendrojo vidaus produkto (BVP) prieaugio prognozę nuo 2,3 proc. iki 2,1 proc. ir pareiškė, kad 2012 metais Britanijos ūkis išaugs nebe 2,8 proc., o 2,6 proc. O šiais metais šalies ekonomika augs greičiau nei buvo iki šiol tikėtasi. Šių metų prognozę biuras padidino nuo 1,2 proc. iki 1,8 proc.

„Biuro pagrindinė nuostata yra ta, kad pakartotinės dviženklės recesijos nebus, – paskelbus prognozes parlamentui sakė iždo sekretorius Džordžas Osbornas (George Osborne). – Dėl pasaulio išlieka abejonių, tačiau Britanijos ekonomika atsigauna.“

Biudžetinės atsakomybės biuras paskelbė, kad iki 2015 metų viešajame sektoriuje ketinama atleisti maždaug 330 tūkst. žmonių – 160 tūkst. mažiau nei buvo skelbta birželį. O privačiame sektoriuje bus sukurta maždaug 1,5 mln. naujų darbo vietų.

„Britanijos ekonomika ir toliau atsigaus, tačiau lėčiau nei po trijų paskutinių recesijų“, – tvirtino Biudžetinės atsakomybės biuro pirmininkas Robertas Čotas (Robert Chote).


Šiame straipsnyje: Britanijakrizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių