Sumažėjo butų kainos

Išanalizavus daugiau nei 31 tūkstantį nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuojamų skelbimų apie parduodamus butus, pastebėta, kad nuo metų pradžios nukrito tiek naujos, tiek senos statybos butų kainos. Butų įkainiai priklauso nuo buto vietos mieste, įrengimų, būklės.

Vilniaus mieste metų pradžioje senos ir naujos statybos kainos buvo vienodos ir siekė vidutiniškai 8,5 tūkst. litų už kvadratinį metrą. Vasario mėnesį pradėjo ryškėti skirtis tarp senos ir naujos statybos butų įkainių. Tuo metu kilusios naujos statybos butų kainos gegužės pabaigoje ėmė stabilizuotis, o senos statybos - kristi. Šiuo metu naujos statybos butas sostinėje kainuoja vidutiniškai 8,9 tūkst. litų už kvadratinį metrą, senos statybos - 7,9 tūkst. litų.

Kaune nuo pat metų pradžios buvo matomas skirtumas tarp senos ir naujos statybos butų įkainių. Naujos statybos butas apytiksliai kainavo 5,7 tūkst. litų už kvadratinį metrą, senos statybos - 5,1 litų. Nuo sausio mėnesio senos statybos butų įkainiai išsilaikė stabilūs ir nepakito, o naujos statybos butų kainos buvo pakilusios vasario - kovo mėnesį, bet dabar yra sumažėjusios ir siekia vidutiniškai 5,4 tūkstančio litų už kvadratinį metrą.

Klaipėdoje, kaip ir Kaune, skirtumai tarp naujos ir senos statybos butų kainų buvo pastebimi nuo metų pradžios. Tuo metu naujos statybos butas buvo parduodamas vidutiniškai už 8,6 tūkst. litų už kvadratinį metrą, senos statybos - už 6,7 tūkst. litų. Nuo sausio mėn. senos statybos butų įkainiai pakilo iki 7 tūkst. litų už kvadratinį metrą, o naujos statybos butų kainos nukrito (ypač per gegužės - birželio mėn.) iki 7,7 tūkst. litų už kvadratinį metrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių