Sukurti gyventojų informavimo SMS žinutėmis sistemą nori trys konsorciumai

Sukurti gyventojų informavimo SMS žinutėmis apie pavojus sistemą panoro trys Lietuvos ir užsienio bendrovių konsorciumai.

Konkursą skelbusio Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė BNS pranešė, kad konkurso dalyvės - įrangos projektavimo ir montavimo paslaugų įmonė "NT Service" kartu su geografinių informacinių sistemų bendrove "HNIT-Baltic", informacijos technologijų įmonė "Elsis TS" kartu su ryšio sistemas kuriančia Indijos bendrove "Sasken Communication Technologies" ir bendrovių ERP, "Inta" bei mobiliąsias civilinės saugos sistemas kuriančios "e-Vigilo" konsorciumas.

"Šiuo metu vertinami pasiūlymai", - BNS teigė L.Valauskienė.

L.Valauskienės teigimu, vokai su pasiūlymais atplėšti kovo 29 dieną, kol kas neaišku, kada paaiškės konkurso nugalėtojas.

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis kovo pabaigoje minėjo, kad įrengti naują sistemą galėtų kainuoti maždaug 15 mln. litų ir pažymėjo, jog tai būtų pigiau nei atnaujinti šiuo metu jau susidėvėjusias sirenas, kurių keitimas kainuotų apie 40 mln. litų.

Ministras taip pat aiškino, jog piliečių informavimas apie pavojų SMS žinutėmis būtų racionalesnis - žinutė taip pat praneštų, koks pavojus gresia.

Tačiau R.Palaitis pripažino, jog konkurso sąlygose nurodytas laikotarpis, per kurį reikėtų sukurti sistemą - 29 mėnesiai - per ilgas. Jis sakė, kad įdiegti sistemą turėtų pakakti ir vienerių metų.

Sprendimus dėl gyventojų informavimo SMS žinutėmis priimtų Bendrosios pagalbos centras.

Šiuo metu gyventojus apie grėsmes informuoja iš sovietinių laikų paveldėta sirenų sistema.


Šiame straipsnyje: SMS žinutėspalaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių