Sudaryta „Rail Baltica“ projekto komisija, jai vadovauja A.Kubilius

Vyriausybės sudarytai europinės geležinkelio vėžės projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimo komisijai vadovaus premjeras Andrius Kubilius. Tam Vyriausybė pritarė posėdyje trečiadienį.

Komisija nagrinės ir teiks pasiūlymus dėl „Rail Baltica“ įgyvendinimo klausimų, susijusių su teritorijų planavimu ir žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūromis, veiksmų plano bei kitų dalykų.

Komisijoje taip pat dirbs susisiekimo ir užsienio reikalų ministrai Eligijus Masiulis ir Audronius Ažubalis, ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis, premjero patarėjas, Nacionalinės žemės tarnybos direktorius Kazys Maksvytis, „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Stasys Dailydka ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius Skirmantas Skrinskas.

Vyriausybė yra nutarusi "Rail Baltica" projektui suteikti ypatingos valstybinės svarbos statusą, tačiau tam dar turi galutinai pritarti Seimas. Tikimasi, kad tai bus padaryta spalį.
Rugpjūtį atidaryta pirmoji „Rail Baltica“ atkarpa - maždaug 7 kilometrai kelio tarp Mockavos ir Šeštokų. Iki Kauno europine vėže, tikimasi, bus galima važiuoti jau 2014-ųjų pabaigoje.

Europos Komisija, planuodama kitos finansinės perspektyvos 2014-2020 metų lėšas, pagrindiniu Baltijos šalių infrastruktūriniu projektu laiko būtent „Rail Baltica“, jeigu visos valstybės tarpusavyje susitars dėl tokios vėžės.

Bendras „Rail Baltica“ trasos ilgis Lietuvoje - 335 kilometrų, geležinkelis sujungtų Lenkiją, Baltijos šalis ir Suomiją. Numatoma bendra projekto vertė Lietuvoje - apie 1,9 mlrd. litų, o atkarpos nuo Lenkijos sienos iki Kauno - apie 850 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Rail Baltica

NAUJAUSI KOMENTARAI

pv.

pv. portretas
nu padarykit pagaliau si projekta (jau tapusi LT geda Europoje) ... pasiuskit toliau visokius lo(u)bistus i panasius tipus ir darykit kasgeriau Lietuvai o ne visokiom finansinem grupuotem ... A? :) ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių