„Stumbras“ dairosi gamybos Baltarusijoje

Iš biržos planuojanti pasitraukti koncerno "MG Baltic" valdoma didžiausia Lietuvos stipriųjų alkoholinių gėrimų gamybos bendrovė "Stumbras" alkoholį gali pradėti gaminti Baltarusijoje.

Anot "Verslo žinių", "Stumbras" Baltarusijoje su vietos gamintoju jau susitarė dėl pilstymo linijos įrengimo.

"Nieko nenoriu pasakoti, kol ten nesudėti visi taškai. Nei taip, nei ne nesakysiu", - tvirtino "Stumbro" generalinis direktorius Česlovas Matulevičius.

"Stumbrui" pradėjus gaminti alkoholinius gėrimus kaimyninėje šalyje, atsivertų kur kas didesnės eksporto galimybės, mat Rusija dar pernai pasirašė su Baltarusija susitarimą, pagal kurį nuo 2010 metų liepos Rusijoje, Baltarusijoje ir Kazachstane, tiesa, su išimtimis įsigaliojo bendras muitų kodeksas.

"Stumbras" trauktis iš biržos prekybos sąrašo ketina dėl neva mažo rinkoje cirkuliuojančių akcijų skaičius ir neaktyvios prekybos emitento akcijomis. Kapitalo rinkos dalyviai tokią žinią įvertino neigiamai, juolab kad buvo lūkesčių, jog bendrovės didžiausia akcininkė -koncerno "MG Baltic" antrinė bendrovė "Mineraliniai vandenys" (valdo 94,93 proc. "Stumbro" akcijų) anksčiau ar vėliau įvykdys dar maždaug prieš ketverius metus duotus pažadus ir išplatins investuotojams iki 40 proc. turimų alkoholio gamintojo akcijų.

Užmojų kada nors įžengti į Baltarusiją turėjo ir Baltijos šalyse drabužių mažmeninės prekybos tinklą valdanti "Apranga". "Kol kas konkrečių planų neturime", - tikino "Aprangos" generalinis direktorius Rimantas Perveneckas.


Šiame straipsnyje: StumbrasDegtinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių