Streikai Graikijoje poilsiautojams netrukdo

Didžiausio Baltijos šalyse kelionių organizatorius „Novaturas“ atstovai informuoja, kad Kretos, Rodo bei kituose Graikijos kurortuose turistai poilsiauja įprastu ritmu.

„Užtikrinu, kad jokių nesklandumų į Graikiją vykstantys poilsiautojai nepatiria, todėl visi norintys pailsėti šioje šalyje gali drąsiai planuoti savo atostogas į Graikiją“, - teigia „Novaturo“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

 Graikijoje dirbantys kelionių organizatoriaus „Novaturas“ specialistai taip pat informuoja, jog turistinis gyvenimas Graikijos kurortuose teka įprasta, ramia vaga.

„Poilsinių kelionių turistai apie graikų protestus dėl šios šalies vyriausybės sprendimų didinti mokesčius sužino nebent per žiniasklaidos priemonių kanalus. Tačiau tai neturi jokios įtakos jų poilsio kokybei“, - situaciją komentuoja „Novaturo“ paslaugų organizavimo užsienyje vadovas Julius Vyšniauskas.

Graikijoje streikai yra gana dažnas reiškinys. Taip šios šalies profesinės sąjungos išreiškia savo nepritarimą vieniems ar kitiems šalies valdžios sprendimams.

Apie numatomus streikus graikų profsąjungos praneša maždaug prieš 4-7 dienas.

„Streikų metu privačiame turizmo paslaugų sektoriuje nesklandumų nebūna. Kelionių organizatoriai planuoja ir įgyvendina keliones savo užsakytu transportu bei naudodamiesi kitais savais resursais“, - teigia „Novaturo“ vadovas M. Horbačauskas.

Turizmo verslo dalyviai: viešbučiai, transporto ir kiti tiekėjai, ekskursijų organizatoriai yra suinteresuoti išspręsti bet kokią problemą taip, kad turistų poilsis nebūtų sutrikdytas. Turistų poilsio kokybės užtikrinimu suinteresuotos ir iš turizmo didžiules pajamas gaunančios šalys, kurių tarpe ir Graikija.

Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) suteikta paskola padės Graikijai išspręsti finansines problemas dėl biudžeto deficito ir išsaugoti ekonominį šios šalies stabilumą.

Bankų darbas bei visas šalies gyvenimas Graikijoje vyksta įprastu ritmu. Nors Graikijos vyriausybės paskelbtos valstybės išlaidų mažinimo priemonės sukėlė kai kurių šios šalies profesinių sąjungų nepasitenkinimą, kurį jos išreiškia streikais, tačiau Kretoje, Rode bei kitose turistinėse Graikijos zonose nejaučiami jokie šios situacijos atgarsiai. Tradiciškai turistų atžvilgiu Graikija yra viena svetingiausių šalių visame Viduržemio jūros regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių