Strateginius energetikos projektus A.Kubilius tikisi apsaugoti nuo politinių vėjų

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad Vyriausybė stengsis su strateginiais energetikos projektais pasistūmėti tiek, kad jų neveiktų būsimos politinės jėgos.

"Turime tokį tikslą - pastūmėti darbus tiek, kad jokie politiniai procesai jiems nebeturėtų įtakos. Kad niekas neturėtų kokių iliuzijų bei vilčių ir į tas iliuzijas neinvestuotų, tikėdamasis, kad pasikeitus Seimo sudėčiai pavyks kažką sustabdyti. Turime susidėlioję labai tikrovišką kalendorių, todėl ir kalbame apie realias datas bei realius darbus", - interviu savaitraščiui "Veidas" sakė premjeras.

Jo teigimu, kad veiktų suskystintų gamtinių dujų terminalas, reikia, jog Gamtinių dujų įstatymas būtų įgyvendintas ir magistraliniai dujotiekiai realiai kontroliuojami nebe "Gazprom".

"Tam, kad veiktų terminalas, reikia, jog Gamtinių dujų įstatymas būtų įgyvendintas ir magistraliniai dujotiekiai realiai kontroliuojami nebe "Gazprom". Reikia, kad būtų nutiesti vamzdynai nuo Jurbarko iki Klaipėdos, antraip terminalas apimtų tik trečdalį Lietuvos rinkos. Reikia atlikti uosto kanalo gilinimo darbus,sutvarkyti krantinę. Visi šie darbai planuojami. Tai irgi užima laiko, nes reikia atlikti visas poveikio aplinkai studijas. Ir dar pamatysit, kiek kils diskusijų, kad terminalą statyti reikia ne šitoje,o kitoje vietoje, kad jis kažkam trukdo. Ėmęsi tiek atomines statybos, tiek dujų terminalo, tik dabar pradedame suprasti, kiek daug per praėjusius 20 metų nebuvo padaryta", - teigė A.Kubilius.

Jo teigimu, Lietuvos sėkmė atskiriant dujų tiekimą nuo vamzdynų, kai tam priešinasi Rusijos koncernas "Gazprom", priklauso nuo Europos Komisijos palaikymo.
"Nejau pamiršome,kaip pernai kas porą savaičių visuose laikraščiuose buvo spausdinami "Gazprom" ir E.ON skelbimai, kad jie paduos Lietuvą į tarptautinį arbitražą?

Mūsų sėkmė, kad labai intensyviai dirbome su Europos Komisija ir po Manuelio Barroso susitikimo su Vladimiru Putinu vasario mėnesį daug kas pasikeitė", - teigė A.Kubilius.
Anot jo, dideli projektai per vieną dieną nepadaromi.

"Negali nuvažiuoti ir pradėti kastuvu kasti reaktoriaus duobės. Lygiai tas pat ir dėl suskystintų dujų terminalo. Tai ne vien tik laivas, per kurį bus pumpuojamos dujos iš tankerių ir kurį nupirkti paprasčiausia plano dalis", - teigė A.Kubilius.


Šiame straipsnyje: energetikaAndrius Kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
saugos patys save , tuos kurie daro zala lietuvai ir jos zmonems

Kęstas

Kęstas portretas
Na va. Mes su tuo išprotėjusiu gruzinu Saakašvili vos karo su rusais nepradėjom. Adamkus lakstė, net tapkės švilpė. O europiečiai mus išdavė. Jie per Rusiją karo krovinius į Afganistaną veža. Jei mes turėtume tiek pinigų, tai paskelbtume energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos ir prekinę nepriklausomybę nuo komunistinės Kinijos. Komunistai juk mus tiek alino prieš dvidešimt metų. O europiečiai juk viską perka iš Kinijos komunistų. Turėtų mokytis iš mūsų ir taip pat paskelbti prekinę nepriklausomybę nuo kinų, kaip mes skelbiame energetinę nepriklausomybę nuo rusų. Austrai mus ypač išdavė. Jie elgiasi visai, kaip mes, nes politikai, o ne teismai, nusprendžia, ką pagauti, o ką paleisti. Ir politikai tokie pat, kaip mūsų, niekam tikę, rusams ir lenkams pataikauja. Bėda. Visi išduoda, ramybės neduoda. Ir bulvės nelabai skanios.

Kęstas

Kęstas portretas
Tai, kas dabar vyksta Lietuvoje, smerkiant austrus, yra barbariškas Linčo teismas, kai teisia minia gatvėje. Gėda. Neturim demokratijos, o turim minios despotiją. Išsigandusi minia ir atominę elektrinę ir kitas monopolijas tėviškėn įsileidžia. Gal nustokime užsiiminėti kvaila žemę teršiančia politika? Gal pradėkime dirbti rimtai?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių