Stoja daugiabučių atnaujinimo darbai

Visiems parengusiems investicinius projektus ir dar šiemet norintiems atnaujinti daugiabučius namus valstybės skiriamų lėšų neužteks, todėl šiuo metu stoja atnaujinimo darbai, rašo dienraštis „Lietuvos žinios".

Dėl įšalusių daugiau nei 400 atnaujinti parengtų daugiabučių namų projektų, gyventojai negalės sutaupyti mokėdami mažiau už pabrangusį šildymą ateinančią žiemą.

Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros duomenimis, nuo 2005 metų, kai prasidėjo daugiabučių atnaujinimo darbai ir buvo atnaujintas pirmasis daugiabutis, iki dabar Lietuvoje yra modernizuoti vos 288 daugiabučiai, o jiems skirta investicijų suma siekia apie 112 mln. litų.

Pagal šiuo metu pasirašytas rangos darbų sutartis yra atnaujinama 19 daugiabučių, o jiems užbaigti numatyta 30,2 mln. litų valstybės parama.

Investicinių projektų, kuriems agentūra pritarė ir šiuo metu jie rengiami įgyvendinti, yra 402. Jiems įgyvendinti reikėtų skirti 276 mln. litų valstybės paramos, tačiau iš viso per 2005-2008 metų laikotarpį iš valstybės biudžeto renovacijai skirta tik apie 78 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių