Stiprieji ruošiasi Europos gelbėjimui

Kinija ir vėl pareiškė esanti pasiryžusi išpirkti Europos skolas. Prieš G-20 konferenciją tarp BRICS šalių rugsėjo 22 dieną, šalys sakosi pasiryžusios ieškoti sprendimų, kaip pagelbėti Euro zonos finansų sektoriui.

Telefoninė konferencija su Graikijos ministru pirmininku Papandreou, Sarkozy ir Merkel jau įvyko. Nieko aiškaus susitarta nebuvo, tačiau Vokietijos atstovai vis dar išlieka optimistiški esamos padėties atžvilgiu. Investuotojams trūksta fundamentinių faktorių aiškumo. Toleravimą rizikai padidino ir padidėjęs bendrumo jausmas tarp valstybių. Visi suinteresuoti euro zonos stabilumu. Žiūrint atgal, finansų krizės metu trūksta susitarimų vienodumo. Praėję du metai rodo daugiau neapsisprendimą ir chaosą. Euras ir toliau lieka rizikingas - investuotojai nori sužinoti tikrąją situaciją dėl Graikijos.

USD: DXY indeksas ir toliau lieka virš 200 slankiojo vidurkio ties kaina 76,16. Nėra greitų sprendimų iš Europos, o restruktūrizacija gali trukti ilgai. Todėl labiau laukiama dolerio indekso kilimo.

EUR: Ispanija pradeda pardavinėti 2,5 milijardų eurų vertės 10 metų obligacijas. Kol kas pajamingumas nėra labai aukštas, todėl bent jau kol kas tai pakelia optimizmą dėl šios šalies investuotojams.

NZD: Karališkasis Naujosios Zelandijos bankas paliko nepakitusias palūkanų normas. Dėl ekonomikos atsigavimo laukiamas palūkanų pakėlimas 25 punktais gruodžio mėnesį. AUD/NZD pora juda žemiau 50 dienų slankiojo vidurkio. Palaikymas ties kaina 1,2320, o pasipriešinimas 1,2604.


Šiame straipsnyje: doleriseuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Europiečiai sukūrė bendrą rinką, kitaip tariant bendrą turgų tai reiškia pačią niekingiausią vietą, kur yra tik perkama ir parduodama. Būtent tai Europoje ir yra bendra, kuri vienija žmones. Tokioje vienybėje nėra dalyvavimo, bendradarbiavimo. Tai tik menkas ir niekingas materialus sambūris. Galiausiai tarp europiečių atsiskleis tokia stipri neapykanta, kokios jie negalės iškęsti. Tą jau dabar matome.Tai gresia dar didesniu sprogimu. Europiečiai negali sutarti, jie paprasčiausiai bijo, kad kitaip gali būti dar blogiau. Europa planavo susivienyti prieš Ameriką – ar tai galima pavadinti vienybe? Turint omenyje imigraciją, ji šlubuoja abiem kojomis. Tikrasis vienijimasis vyksta dėl rūpinimosi vienas kitu, Žmogaus, Gamtos lygmenyje, kuriame visi esame susijungę į bendrą sistemą. Europai metas prabusti ir susivienyti remiantis globalumu, integracija, lygybe, tarpusavio laidavimu. Tai yra jos išsigelbėjimas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių