Steigiama Lietuvos ir Kazachstano verslo taryba

Penktadienį prezidentės Dalios Grybauskaitės vizito metu Kazachstane ketinama įsteigti dvišalę verslo tarybą.

„Viešime kartu su dviem mūsų verslo asociacijomis. Pirmą kartą per 20 metų bus įsteigta Lietuvos ir Kazachstano verslo taryba“, - BNS ketvirtadienį sakė prezidentė.

D.Grybauskaitės teigimu, Kazachstanas turi ambicingų vystymosi planų ir Lietuva gali aktyviai prisidėti prie jų įgyvendinimo.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos Užsienio ryšių departamento direktorius Aurelijus Ušeckas BNS sakė, jog vizitu formalai bus užmegzti santykiai tarp dviejų Lietuvoje ir Kazachstane veikiančių verslo tarybų. Lietuvos pramonininkų konfederacijos iniciatyva Lietuvoje rugpjūčio 31 dieną buvo įsteigta Lietuvos ir Kazachstano verslo taryba - be jau veikiančių Rusijos ir Baltarusijos tarybų, trečioji taryba su Rytų šalimis. Ši taryba pasirašys memorandumą su atitinkama taryba Kazachstane.

„Bus pasirašomas memorandumas tarp dviejų verslo tarybų - tai yra Lietuvos - bendradarbiavimo su Kazachstanu, ir atitinkamai Kazachstano - bendradarbiavimo su Lietuva“, - BNS aiškino Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) Užsienio ryšių departamento direktorius Aurelijus Ušeckas.

Kartu su oficialia prezidentės delegacija į Kazachstaną išvyko ir Lietuvos ir Kazachstano verslo tarybos nariai, jos vadovas Raimondas Martinavičius, Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas Bronislovas Lubys, Lietuvos verslo konfederacijos delegacija.

LPK duomenimis, Kazachstane dirba daugiau nei 20 Lietuvos verslo įmonių - paslaugų, maisto pramonės, metalo dirbinių eksporto, logistikos, sveikatos apsaugos srityse, o vienas didžiausių verslininkų yra Eligijus Survila, valdantis įmonę „Eligita“, kuri valdo gėrimų gamyklą „Libella Bottlers Almaty“. Kazachstane taip pat dirba „Vičiūnų grupė“, „Penkių kontinentų“ grupei priklausančios „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2), „TMD Partners“, „Delada“, „Gamtos namai“ ir kitos įmonės.

Penktadienį Kazachstane prezidentė taip pat susitiks su lietuvių bendruomene ir atidengs Lietuvos tremtiniams skirtą paminklą.


Šiame straipsnyje: kazachstanasLietuvaverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

dar viena

dar viena portretas
bezdanciu darmajedu taryba...

RR

RR portretas
Atkatų kontora
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių