Statytojai išsimokėtinai siūlo ir komercines patalpas

Pirmą kartą Lietuvos komercinių patalpų rinkoje nekilnojamojo turto plėtotojai naujos statybos biurus siūlo išsimokėtinai.

Bendrovė „Šiaurės kryptis" įmonėms, šiuo metu negalinčioms gauti norimo dydžio paskolos banke ar palankesnių finansavimo sąlygų, suteikia galimybę biuro patalpas naujame verslo centre Vilniuje įsigyti išsimokėtinai, sudarant finansinių įsipareigojimų sutartį ne su banku, o su pačiu nekilnojamojo turto statytoju.

„Sudėtinga rinkos situacija verčia ieškoti išeičių, kurios būtų naudingos tiek patalpų ieškančioms bendrovėms, tiek ir naujas biuro patalpas siūlančioms įmonėms. „Šiaurės krypties" siūlomas kreditavimo principas yra toks pats, kaip ir banke: patalpas norintis įsigyti pirkėjas sumoka statytojui pradinį paskolos įnašą, kuris siekia 15 proc., o likusią dalį grąžina pagal sudarytą mokėjimo grafiką. Statytojo nustatyta metinė palūkanų norma kur kas mažesnė nei bankuose - 5,9 proc.", - apie naujovę komercinių patalpų rinkoje kalba bendrovės „Ober-Haus" Investicinių projektų vadovas Aidas Pilka.

Jis pabrėžia, kad kreditavimo sutartis tarp statytojo ir kliento bus pasirašoma daugiausiai dvejiems metams, tikintis, jog, atsigaunant šalies ekonomikai, pirkėjas susitars su banku dėl  norimo dydžio paskolos ar palankesnių  finansavimo sąlygų.

„Manau, kad dėl sugriežtėjusių banko paskolų išdavimo sąlygų netrukus daugiau statytojų pasiūlys patalpas įsigyti išsimokėtinai‘, - portalui sakė A.Pilka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių