Statybos pamažu brangsta

Rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, statybos kainos šalyje ūgtelėjo 0,3, pranešė Statistikos departamentas.

Didžiausios įtakos bendrajam statybos sąnaudų kainų pokyčiui per mėnesį, anot statistikų, turėjo 0,5 proc. pabrangusios statybinės medžiagos ir gaminiai.

Statybinių medžiagų ir gaminių kainų pokytį daugiausia lėmė 1,3 proc. pabrangę langai ir durys, 0,7 proc. - metalo gaminiai ir bendrosios statybinės medžiagos, 0,5 proc. - vamzdžiai, 0,4 proc. - apdailos ir elektrotechninės medžiagos ir 0,3 proc. atpigę įvairių rūšių betonas ir mišiniai.

Statybos mašinų ir mechanizmų eksploatavimo darbo valandos kainos per mėnesį padidėjo 0,1 proc., darbo užmokestis ir pridėtinės išlaidos nepasikeitė.

Metinį kainų sumažėjimą, pasak statistikų, lėmė per dvylika mėnesių 2 proc. atpigusios statybinės medžiagos ir gaminiai ir 0,3 proc. padidėjęs darbo užmokestis ir pridėtinės išlaidos.

Per metus negyvenamųjų pastatų statyba atpigo 1,4 proc., gyvenamųjų pastatų - 1,1 proc., inžinerinių statinių - 1,3 procento. Per mėnesį inžinerinių statinių statybos kainos padidėjo 0,1 proc., gyvenamųjų pastatų - 0,2 proc., negyvenamųjų pastatų - 0,5 procento.


Šiame straipsnyje: statybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių