Statybos apimtis Lietuvoje ir toliau smunka sparčiausiai visoje ES

Statybos apimtis Lietuvoje pernai ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su 2008-ųjų metų tuo pat laiku, smuko 52,3 proc. - daugiausiai tarp Europos Sąjungos (ES) šalių. Ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su trečiuoju, statybos apimtis sumenko 7,3 proc., skelbia Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūra Eurostatas.

Latvijoje statybos apimtis pernai ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su 2008-ųjų metų tuo pat laiku, sumažėjo 38,5 proc,. o per ketvirtį - ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su 2009-ųjų trečiuoju ketvirčiu - 11,1 procento.

Eurostato pateiktoje ataskaitoje nenurodomi Estijos duomenys. Statybos apimtis per metus (ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su užpernai tuo pat metu) labiausiai augo Lenkijoje (4,4 proc.), Čekijoje (2,3 proc.), Vokietijoje (1,7 proc.), o ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su 2009 metų trečiuoju ketvirčiu, šis rodiklis augo tik Ispanijoje ir Rumunijoje - atitinkamai 2,7 ir 2,5 procento.

Euro zonoje šis rodiklis per metus - gruodį, palyginti su 2008-ųjų gruodžiu, smuko 3,1 proc., visoje ES per metus statybos apimtys sumažėjo 3,3 procento, o per mėnesį - gruodį, palyginti su lapkričiu - atitinkamai augo po 0,5 procento.


Šiame straipsnyje: NTstatybosstatybos apimtys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių