„Statoil" pradės prekiauti besieriu dyzelinu

Naftos ir dujų bendrovė „Lietuva Statoil" pradės prekiauti besieriu dyzelinu, kurio sudėtyje yra sumažintas pavojingų sveikatai ir aplinkai sieros priemaišų kiekis. Planuojama, kad naujieji degalai „Statoil" degalines pasieks lapkričio - gruodžio mėnesiais.

„Svarbiausia šių degalų savybė yra tai, kad juos gaminant buvo penkis kartus sumažintas sieros priedų skaičius. Mažesnis sieros kiekis degalų sudėtyje lemia efektyvesnį išmetamųjų dujų apdorojimą katalizatoriuje, todėl mažiau teršiama aplinka. Siera yra itin kenksminga žmogaus sveikatai, aplinkai ir automobiliams priemaiša, kuri degdama sudaro sieros ir sulfitinę rūgštį, sukelia rūgščius lietus. Ji taip pat skatina spartesnę kuro padavimo ir išmetimo sistemų koroziją", - teigia „Lietuva Statoil" rinkodaros departamento direktorė Daiva Jokšienė.

Planuojama, kad „Statoil" degalinės palaipsniui pereis tik prie besierio dyzelino „D-fortis". Gruodžio mėnesį jau visose degalinėse bus prekiaujama aplinkai draugiškesniais degalais. Besieris dyzelinas bus žymimas tuo pačiu „D-fortis" ženklu, nes jame ir toliau išliks priedas „D-fortis". Šis priedas pagerina variklio veikimą, valo kuro padavimo sistemą ir mažina išmetamųjų dujų kiekį, todėl yra mažiau teršiama aplinka.

Pagal Europos Sąjungos teisės aktus, šalys narės besierį dyzeliną pradėjo įsivesti palaipsniui nuo 2005 metų. Iki 2009 m. sausio 1 d. šie degalai turi būti prieinami visų ES šalių vartotojams. Prie besierio dyzelino jau yra perėjusi didelė dalis ES valstybių. Jis naudojamas Danijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje.


Šiame straipsnyje: Statoilbesieris dyzelinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių