Startuoja verslo informacijos centras internete

Visose ES šalyse startuoja analogiški portalai, padėsiantys verslininkams sutaupyti laiko ir lėšų. Internete bus pateikiama informacija apie verslo licencijas ir leidimus, techninius reikalavimus gaminiams, kompetentingų institucijų kontaktai.

,,Paslaugų ir gaminių kontaktinis centras veiks ,,vieno langelio" prinicipu. Visa su verslo reglamentavimu susijusi informacija (reikalavimai, procedūros) bus lengvai prieinama viename portale", - pasakoja Paslaugų ir gaminių kontaktinio centro (PGKC) direktorė Lina Sabaitienė.

Portalas veiks dviejomis kalbomis: lietuviškai www.verslovartai.lt ir angliškai www.businessgateway.lt.

Interneto svetainės paslaugų skiltyje verslininkai ras informaciją apie jų veiklai reikalingus leidimus, licencijas ar kitokius reikalavimus, būtinus norint teikti paslaugas Lietuvoje.

Informacija suskirstyta pagal pagrindines veiklos sritis, tokias kaip aptarnavimas, gamyba, mokymo paslaugos, poilsio organizavimas, prekyba, profesinė ir techninė veikla, statyba, žemės ūkis ir pan. Svetainėje taip pat pateikiama informacija apie verslo steigimą ir uždarymą, darbo santykius, mokesčius, darbo saugą, higieną, vartotojų teisių apsaugą, rinkos priežiūrą, viešuosius registrus.

Gaminių skiltyje - informacija apie reikalavimus, taikomus Lietuvoje parduodamiems gaminiams. Gaminiai ir jų grupės portale pateikiami pagal Kombinuotosios nomenklatūros gaminių kodus.

Paslaugų ir gaminių kontaktinį centrą administruos Lietuvos ekonominės plėtros agentūra. Lietuva, kaip ir kitos ES narės, steigia šį centrą įgyvendindamos Direktyvą dėl paslaugų vidaus rinkoje ir Reglamentą dėl abipusio pripažinimo principo.

Primename, kad Lietuvos ekonominės plėtros agentūra (LEPA) yra Ūkio ministerijos įsteigta viešoji įstaiga, kuri rūpinasi užsienio investicijų į Lietuvą pritraukimu, Lietuvos prekių ir paslaugų eksporto didinimu bei informacijos apie Lietuvos verslo aplinką skleidimu.


Šiame straipsnyje: verslo informacijos centras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių