„Star1 Airlines“ vadovas nebepasiekiamas net susisiekimo viceministui

Susisisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas sako, kad jam "Star1 Airlines" vadovas Martynas Laivys tapo nepasiekiamas.

"Ketvirtadienį vakare skambinau jam kelis kartus, tačiau jis nekėlė ragelio ir neperskambino, nors tai darydavo anksčiau", - sakė susisiekimo viceministras.

"Star1 Airlines" lėktuvas už nuomos skolą sulaikytas Dubline ir jam neleidžiama išskristi.

Privataus kapitalo skrydžių bendrovė "Star1 Airlines" Lietuvoje derasi su Dubline už skolas sulaikyto orlaivio savininkais. Tikimasi, kad artimiausiu laiku paaiškės, ar Lietuvos įmonei orlaiviu bus leista naudotis toliau.

Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktorius Kęstutis Auryla sako, kad preliminariomis išvadomis, "Star1 Airlines" pajamų ir išlaidų santykiui trūksta balanso.

"Taip, santykis išbalansuotas. Be to, paaiškėjo naujų aplinkybių - ir dėl įsiskolinimų, ir dėl nesugebėjimo susitarti su kitomis įmonėmis dėl orlaivių nuomos skrydžiams, kurie buvo atšaukti", - sakė CAA vadovas.

Jis teigė, kad "Star1 Airlines" pateikė finansinius duomenis, tačiau ši informacija yra konfidenciali.

Planuojama, kad išvados apie "Star1 Airlines" finansinę būklę bus pateiktos Susisiekimo ministerijoje veikiančiai Licencijavimo komisijai, o pastaroji spręs, ar įmonė gali tęsti veiklą.


Šiame straipsnyje: Star1

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių