„Star1 Airlines“ laikinai nutraukia bilietų pardavimą (papildyta)

Finansinių sunkumų kamuojama privataus Lietuvos kapitalo reguliariųjų skrydžių bendrovė "Star1 Airlines" laikinai nutraukia bilietų pardavimą internetu.

Bendrovės tinklalapyje taip pat nebeskelbiamas ir skrydžių tvarkaraštis.

"Girdėjau, kad "Star1 Airlines" stabdo prekybą bilietais, bet manau, kad tai yra laikina - kol nepaaiškės situacija", - BNS trečiadienį sakė Civilinės aviacijos administracijos vadovas Kęstutis Auryla.

"Star1 Airlines" nuo 2009 metų liepos pradžios pradėjo reguliariai skraidinti į Londoną, Dubliną ir Barseloną. Pastaruoju metu iš Vilniaus oro uosto ji tiesiogiai skraidino į Londoną, Dubliną ir Milaną, o nuo lapkričio ketino pradėti skrydžius į Miuncheną. Vasarą "Star1 Airlines" skraidino į Ibisą, Palermą bei Heraklioną.

Kelionių organizatorius “Star1 Holidays” informuoja, kad nepaisant sutrikusio bendrovės “Star1 Airlines” skrydžių grafiko, “Star1 Holidays” vykdys savo įsipareigojimus turistams – poilsinės kelionės bus vykdomos pagal numatytą tvarkaraštį.

Verslininko Martyno Laivio valdomos bendrovės "Star1 Airlines" skrydis Dublinas-Vilnius antradienį atšauktas, apribojus orlaivio teisę išskristi iš Dublino oro uosto. Šiuo maršrutu į Vilnių turėjo skristi 97 keleiviai. Bendrovė nuomojasi vieną boingą.

Finansinių sunkumų kamuojamą oro bendrovę "Star1 Airlines" užgriuvo nauji nemalonumai - tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) teismo prašo priteisti iš įmonės beveik 1,4 mln. litų skolą bei delspinigius. Oro uostas teigia, kad oro bendrovė neatsiskaito už suteiktas paslaugas.

"Mes jiems davėme laiko atsiskaityti, tačiau reikalai nejudėjo į priekį, todėl ir kreipėmės į teismą", - trečiadienį naujienų portalui delfi.lt sakė oro uosto generalinis direktorius Tomas Vaišvila.

Į Vilniaus apygardos teismą oro uostas ieškinyje prašė priteisit 1,317 mln. litų skolos, 35,2 tūkst. litų delspinigių bei 6 proc. metų palūkanų.

Tačiau Vilniaus apygardos teismas pirmadienį atsisakė priimti TVOU pareiškimą.

Pasak teismo, kreditoriaus pareiškimas yra aiškiai nepagrįstas, be to, teismas suabejojo, ar TVOU reikalavimai neturėtų būti nagrinėjami bendrąja ginčo teisenos tvarka.

Oro uostas gali ištaisyti teismo nurodytus trūkumus ir pateikti naują pareiškimą arba pareikšti ieškinį teisme pagal ginčo teisenos taisykles.

Atsiskaityti už paslaugas "Star1 Airlines" privalėjo per 30 dienų, tačiau net ir laiku nesulaukę pinigų TVOU darbuotojai neskubėjo rašyti ieškinio teismui, o raštu ragino padengti įsiskolinimą.

 


Šiame straipsnyje: Star1

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių