Stabdoma „Maximos" plėtra

Konkurencijos taryba, apsvarsčiusi „Maxima LT" prašymą, nusprendė apriboti bendrovės plėtrą  Vilniaus, Klaipėdos ir Marijampolės miestų savivaldybių teritorijose.

Bendrovė įpareigota nutraukti Vilniaus, Klaipėdos ir Marijampolės miestų savivaldybių teritorijose nurodyto dydžio prekybinio ploto patalpų, kuriose vykdo mažmeninės prekybos maisto ir buities prekėmis veiklą, nuomos sutartis. Galima alternatyva - arba perleisti nuomos teisę į šias patalpas tretiesiems asmenims, arba perleisti/išnuomoti nuosavybės ar kita teise valdomas komercines patalpas, kuriose „Maxima LT" vykdo mažmeninės prekybos maisto ir buities prekėmis veiklą nurodytų miestų savivaldybėse.

„Maxima LT" gegužės mėnesį kreipėsi į Konkurencijos tarybą, prašydama leisti išsinuomoti ar nuosavybės teise įgyti prekybinės paskirties patalpas, esančias Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno miestų bei Marijampolės, Palangos, Kėdainių, Šilutės savivaldybių teritorijose.

Konkurencijos taryba Kaune, Palangoje, Kėdainiuose ir Šilutėje leido išsinuomoti ar įsigyti patalpas.

Tačiau nustačiusi, kad gali kilti su konkurencija susijusių problemų, išsinuomoti patalpas Vilniaus, Klaipėdos ir Marijampolės miestų savivaldybių teritorijose Konkurencijos taryba leido tik nustačiusi sąlygas ir įpareigojimus.

Konkurencijos taryba mano, kad Vilniaus, Klaipėdos bei Marijampolės regionų rinkose „Maximai" išsinuomojus ar įsigijus naujų patalpų galėtų būti sukurta dominuojanti padėtis ar itin apribota konkurencija. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių