Sprogus „Snorui“ kiti bankai nė nesusvyravo

Paskelbus banko „Snoras“ bankrotą, situaciją šalies bankų sektoriuje esą kaip niekada stabili. Pinigų judėjimas klientų ir bankų sąskaitose yra normalus.

Lietuvos banko duomenimis, nuo praėjusio trečiadienio indėliai šalies bankuose sumažėjo 0,7 proc., o tai sudaro 280 mln. litų. O esą vien vakar indėlių bankuose vėl padidėjo 0,3 proc. „Tai yra nedaug. Įprastai kiekvieno mėnesio pabaigoje indėlių sumažėja, nes įmonės moka atlyginimus, gyventojai moka mokesčius ir pan. Yra buvę kur kas didesnių svyravimų.

„Kai kuriuose lietuviškuose bankuose indėlių yra padaugėję, kai kuriuose nelietuviškuose bankuose indėlių yra sumažėję. Svyravimai neviršija įprastų normų, siekia apie 1 proc. Susirūpinimą keltų, jeigu kuriame nors banke indėlių sumažėtų 7 proc. Nieko panašaus nėra“, - sakė Lietuvos banko valdybos narys Vaidievutis Geralavičius. Jis įsitikinęs, kad kol Lietuvos banke dirba dabartinė valdyba daugiau bankų Lietuvoje nebankrutuos. Mažiausiai tris metus.

„Jeigu yra kokios nors įvykio labai maža tikimybė, bet jis realizuojasi, tai antro įvykio tikimybė yra dar labiau sumažėjusi. Arba, kalbant apie dabartinę bankų sistemos padėtį galima panaudoti ir kare naudojamą posakį, kad sprogus bombai, jos duobėje galima slėptis“, - užtikrintai kalbėjo V.Geralavičius.


Šiame straipsnyje: Snorasbankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
tai žadu atsiimt savo indėlius iš visur ir laikyt prie savęs.O kitiems – sėkmės.

karlas

karlas portretas
Zurnalistai, zurnalistai... Ar bent pagalvojate ka rasote? Gal bent i kabutes zodi "sprogus" idetumete??? Na ir nerastingi esate... Isivaizduojui spudinga sprogima, oro banga, skeveldras, dulkes, nuolauzas...O salia stovi kiti bankai, kurie net "nesusvyruoja", nuo sukeltos oro bangos...

tai

tai portretas
šaunu,kad stabilu,kad žmonės santūrus nepuola į paniką.Matyt ir pasitikėjimas yra tuo kas daroma stabilizuojant Snoro įtakotą situaciją.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių