Sporto ir sveikatingumo klubų rinkai ir kitąmet prognozuojamas smukimas

Sporto klubų rinka kitąmet nerodys atsigavimo ženklų. 2010-aisiais ji gali smukti dar dešimtadaliu, prognozuoja didžiausią Lietuvoje sporto ir sveikatingumo klubų tinklą "Impuls" valdanti bendrovė "Neo aljansas".

"Rinka toliau ritasi žemyn, pagerėjimo ar atsigavimo tendencijų kol kas nepastebime. Klientai ir toliau linkę taupyti, ieško būdų pigiau įsigyti paslaugas ir laukia akcijų, specialių pasiūlymų", - "Verslo žinioms" teigė "Neo aljanso" rinkodaros ir pardavimo vadovė Svetlana Kavina.

Devynis sporto klubus "Impuls" valdanti bendrovė šiemet planuoja apie 35 proc. mažesnę apyvartą nei 2008-aisiais, kai ji buvo 31,5 mln. litų.

"Palyginti su 2008-aisiais, karpome kainas apie 20 proc., dažniau nei anksčiau taikome rinkodaros akcijas, progines nuolaidas, kadangi pastebėjome, kad vartotojai nebeįperka mūsų paslaugų", - vardijo S.Kavina.

Pernai bendrovė patyrė 0,843 mln. litų nuostolį, jis atsirado dėl įmonės "Švaros biuras" akcijų pardavimo. Tačiau "Neo aljanso" tipinė veikla buvo pelninga, šios veiklos pelnas 2008-aisiais siekė 0,22 mln. litų.


Šiame straipsnyje: sporto klubai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių