Specialistai: modernizavimas taupo šilumą ir sustabdo pastato griūvimą

Grįžti į straipsnį

darius

darius portretas
Nu kiek galima apieta pati? Juk ir durniams aisku, kad renovacija yra gerai. Bet juk ne tame esme. Klausimas butu is kur gauti renovacijai pinigu, ir kaip atsijungti nuo energetiku - plesiku. Nes kitu atveju nera prasmes net galvoti apie tai. Ilisti i skola del renovacijos islaidu ir po to dar moketi uz be galo brangstancia siluma? Kokia prasme gerbiamieji? Ka sutaupome? Nieko. Taigi, uzteks svaicioti padebesiais. Reikia priimti realius sprendimus kaip atsijungti nuo vagiu, ir tada mechanizmas pats pajudes.

Nijolė

Nijolė portretas
Beveik visi žmonės yra pasikeitę langus,įsistatę šarvuotas duris,lauko durys-kodinės,taip pat daugelis darydami remontą apasišiltina sienas iš vidaus,kala gipskartoniu ir t.t.Tad sakykit gerbiamieji šilumos išeina daugiau ar mažiau,bet kainos už šildymą kaip kilo taip ir kyla.Visiems peršama mintis,kad reikia renovuoti namus.Aišku taip nubyra kai kam pinigėliai į nuosavas kišenes.Anksčiau skaičiau straipsnį,kai Sportininkų gatvėje reikėjo permūryti kaminą.Kol aptarnaujanti įmonė skelbė konkursus,neapsikentę žmonės kaminą persistatė patys,dėl ko buvo paduoti į teismą,bet įdomu yra tai,jog žmonėms kainavo trigubai mažiau,negu buvo paskaičiuota namą administruojančios įmonės.Įdomu ar ne,tai raginčiau žmones padiskutuoti,kodėl patys negalime imtis tokių darbų.Juk daug gerų specialistų neturi darbų,tad susibūrę į brigadas galėtų imtis renovuoti namus.Taip kaip samdomės buto remontams .Ir pigiau būtų ir žmonės uždirbtų ir patys medžiagas pasirinktume.

dabar

dabar portretas
Kisa ta renovacija ant kiekvieno kampo,o kodel nekalba apie tai,kad kai kurie butai pelyja po renovacijos,o kaltininkais lieka butu savininkai,atseit,nera ventiliacijos bute,tai kam renovuot,kad paskui per langus atvertus (kad butu ventiliacija)siluma laukan leist?O kas turi paskolas pasieme,tai dar viena pasiimt,kad paskiau is buto ismestu?

2

2 portretas
Mūsų name KRetingos 10 alikta renovacija langai šildymo sistema stogas apšiltyntas /nors anksčiau buvo paprastas/ o mokame tiek pat kiek šalia stovintis ne renuovotas namas. žMONĖS BUKITE BUDRUS . RENOVACIJA APGAVYSTĖ IR PASIPELNIMO ŠALTINIS

as

as portretas
manau reikia grauti ir naujus statyti o ne renovuoti

Individualus yra taupus

Individualus  yra  taupus portretas
Individualus(autonominis) buto šildymas su karšto vandens paruošimu yra bemaž tris kartus pigiau nei(sovietinė atgyvena) monopolistų centralizuotas butų ir pievų šildymas. Pavyzdys: 2010 gruodis. Trijų kambarių butas(75 kv. m.) su individualiu šildymu ir karšto vandens paruošimu(naudojant dujas) Vilniuje. Sunaudota dujų(per mėnesį) už 230 litų. Dujų kaina - 1 litas 56 centai už kub. m. Šeima džiaugiasi ekonomišku buto šildymu. Tokių šeimų, gyvenančių ekonomiškame bute, daugėja Vilniuje, Kaune ... Individuali(autonominė) kiekvieno buto šildymo sistema turi būti įgyvendinta, renovuojant daugiabučius arba kitaip. Laisvai pasirenkant ...

666

666 portretas
sustabdo namo griūvimo procesą MELAS pirmiausia tai paslepia defektus ir prigrezioja skyliu o tai namo konstukcijos gadinimas

666

666 portretas
paskaiciukit kas pigiau ar karstas vanduo is tiekejo ( nepamirskit kiek reikia nuleist vandens kol pradeda begt siltas ) . ir paskaiciuokim kiek elektrinis sildytuvas sunaudoja kubui susildyt - padesiu pigiau .

Cha

Cha portretas
NĖ ant vieno 'nerenovuoto' stogo žiemą balos netelkšo, o štai apie trasas - jos jau seniai akis bado! Tas pats ir su namų 'renovacija': namus remontuot reikia, bet tai nesusiję su kažkokiu putplasčio gabalu (kurį vėjas kitais metais nupūs - VĖL kažkam gražūs pinigėliai). O tai kad sienos TAPS (JEI taps) kažkiek šiltesnės... gal norit paskaičiuot KIEK pinigine prasme tas 'šiltumas' reiškia; o jau tuomet - nei 'renovacija', nei pats namas tiek nelaikys kad ta 'renovacija' GYVENTOJUI atsipirktų! Bet JEI būtų kiekviename bute INDIVIDUALI apskaita, JEI kiekvienas butas galėtų reguliuot norimą šilumos kiekį, tuomet... tuomet mokėtume iki 10 kartų mažiau, tik šiluminininkai būtų priversti savo trasas renovuot... TIK tai leistų sumažint energetinių resursų importą! (o ne kažkokios 'šiukšlės' - iš kur jų TIEK gausim?) TIK: nejau q'Bilius drįs ką prieš šiluminininkus išveblent? (tuo labiau - prieš rinkimus).

romas

romas portretas
Mes esame renovave daugiabuti ir esame tuo labai patenkinti. Be to, dar pries pora metuputplasciu apsiltinome sienas ir is vidaus. Dabar ziemos metu siltai gyvenam.

Reda

Reda portretas
Protingai raso2,3,4,Kaip tycia jie didina saskaitas uz siluma,kad zmones imtu renovacijos.Na ir prasidetu atviras pragaras.Kurie nori siltai gyventi jie savo buta susitvarke,taciau saskaitos vis tiek dideles.Jei per prievarta privers,tegu negalvoja,kad jie renovuos.Mes patys samdysimes privacia brigada ir atsiribosime nuo ziuliku,skaiciuosime savo pinigus,zmonems bus darbo vietu ne tiems kam jie nores,o kam mes noresime.Priverstinai i banko skolas nelysime ir to niekas negali priversti.Be reikalo ministra Kazlauska skalpuojate,jis kalba protingai,kad niekas negali priversti.Yra namu kurios dar gali gyvuoti 5O metu ir neblogai atrodo.Kodel valdziai tik matosi,kad ten stovi tik garazai.Kas norejom siltai gyventi, tas susitvarkem ir langus naujais pakeitem ir dyrys tvarkojAtsikniskit nuo savo modernizavimo gal is valstybes nebeera ko vogti jau rekia ir is gyventoju paskutini kasni atimti.Geriausias patarimas :jei kazkam dar neuztenka geriau tegu iskart duoda per makaule ir viska pasiima.

Galerijos

Daugiau straipsnių