Spaustuvininkai ir pramoninkai prašo sumažinti PVM spaudai

Lietuvos spaustuvininkai ir pramonininkai prašo Seimo sumažinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) spaudai.

Jie siūlo, kad vaikų literatūrai būtų taikomas nulinis tarifas, kitoms knygoms - 5 proc., laikraščiams ir žurnalams - 6 proc. tarifas, rašoma organizacijų išplatintame pranešime spaudai.

„Panaikinus PVM lengvatą spaudai, Lietuvos periodinių leidinių gamyba buvo perkelta į kaimynines šalis, turinčias palankesnę mokestinę aplinką, dėl to mūsų spaudos įmonės patyrė nuostolių, atleido dalį darbuotojų, kai kurios, neatlaikiusios konkurencijos, bankrutavo“, - sakė LISPA prezidentė Erika Furman.

Lietuvos spaustuvininkų asociacija (LISPA) kartu su Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) prašo Seimo įtraukti į 2012 metų posėdžių planus PVM įstatymo pataisą. Siūlymus jos pateikė Seimo pirmininkei Irenai Degutienei.

LISPA prezidentės teigimu, Liuksemburge visai spaudai taikomas 3 proc., Italijoje ir Ispanijoje - 4 proc. PVM tarifas, o Rusija ir Baltarusija laikraščiams bei periodiniams leidiniams taiko lengvatinį 10 proc. mažesnį PVM tarifą nei Lietuva.

Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės siūlymas periodiniams spaudos leidiniams taikyti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą buvo nukeltas į Seimo pavasario sesiją. Prezidentės siūlymui nepritaria Vyriausybė - jos skaičiavimais, dėl to valstybės biudžetas 2012 metais negautų apie 13 mln. litų.

Šiuo metu periodinei spaudai taikomas 21 proc. PVM tarifas. Spaudai lengvatinis 5 proc. PVM tarifas taikytas iki 2009-ųjų pradžios.


Šiame straipsnyje: PVM spaudai

NAUJAUSI KOMENTARAI

graziausiai

graziausiai portretas
ne melo skleidejams PVM reikia mazinti, o maisto prekems.

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
galima mažinti viskam, bet brendžiui tai pirmoje eilėje...nes brendis plečia kraujagysles ir apsaugo nuo insulto ir infarkto

Įdomu

Įdomu portretas
, kodėl spaudos bei viešbučių (ir ne kurių kitų) srities verslininkai turi būti "lygesni tarp lygių"? Įstatymai turi būti vienodi visiems rinkos dalyviams! O, jei neišsikovoji "vietos po saule", tai ir viso gero...
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių