Socialiai remtiniems žmonėms siūloma padengti dalį būsto nuomos

Socialiai remtiniems žmonėms siūloma kompensuoti dalį būsto nuomos, siekiant ištraukti nuomos sutartis iš šešėlio, teigia socialinės apsaugos ir darbo viceministras.

Anot Daliaus Bitaičio, vienam žmogui siūloma suteikti paramą 14 kvadratinių metrų ploto nuomai. Tai numatančiai Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymo koncepcijai Vyriausybė iš esmės pritarė pasitarime pirmadienį.

„Vienas iš tokių svarių argumentų būtų tai, kad mes ištrauktume iš šešėlio butų nuomos sutartis, jos būtų registruojamos, įteisinamos, ir tada žmogus gautų kompensaciją“, - po Vyriausybės pasitarimo sakė viceministras.

Jo teigimu, socialinio būsto plėtra užsiimtų savivaldybės, kurios įvertintų, kam ir kokioms grupėms reikėtų ir kokie butai yra reikalingi, kaip reikia plėsti socialinio būsto pasiūlą. Dalį būsto nuomos socialiai remtiniems žmonėms kompensuotų valstybė.

„Lietuvoje yra apie 30 tūkst. žmonių, turinčių teisę į socialinį būstą, tai su tomis lėšomis, kurias turime, būtų kompensuojama dalis nuomos“, - sakė D.Bitaitis.

Ministerijos duomenimis, 2011 metais socialinio būsto laukė 30484 šeimų ir asmenų, iš jų 9345 - jaunos šeimos, 2135 - daugiavaikės šeimos, 2854 - našlaičiai ir likę be tėvų globos asmenys.

Šiemet valstybės parama socialinio būsto įsigijimui ar nuomai siekia 28,5 mln. litų (19,1 mln. litų - socialinio būsto plėtrai, 9,4 mln. litų - būsto kreditų subsidijoms ir kompensacijoms). 2011 metais parama siekė 27 mln. litų (19 mln. litų plėtrai, 8 mln. litų subsidijoms), o 2010 metais - 33 mln. litų (23 mln. litų plėtrai, 10 mln. litų subsidijoms).


Šiame straipsnyje: būstasnuomasocialinis būstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
debilai . lai atitinkamos struktūros dirba ir baudas deda .

geras

geras portretas
vieni dirba, kiti pasalpas gauna

otto

otto portretas
Kada pagaliau bus pradėtas kompensuoti alus?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių