Socialdemokratai piktinasi valdančiųjų nenoru mažinti alkoholio akcizą

Trečiadienį vykusiame Seimo Biudžeto ir finansų komitete buvo svarstomas pasiūlymas sumažinti akcizą stipriajam alkoholiui maždaug 28 proc. iki 2007 metų lygio. Valdantieji balsavo prieš akcizo sumažinimą, tvirtina socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

Žiniasklaidai išplatintame pranešime Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys tikina, jog stebisi valdančiųjų neatsakingumu ir teigia, jog toks sprendimas dar labiau padidins bankrotų skaičių ir papildys bedarbių armiją.

„Ne paslaptis, kad daugelis alkoholį gaminančių bendrovių stovi ant bankroto slenksčio po to, kai praėjusių metų gruodį naujoji valdančioji koalicija buldozerio principu pakeitė mokesčių sistemą, padidino akcizo tarifą alkoholiui. Per metus blaivininkų tauta netapome, bet valdantiesiems pavyko įstumti verslą į duobę", - sako A. Butkevičius.

Anot LSDP frakcijos seniūno, padidinus alkoholio akcizo tarifą suklestėjo nelegali jo prekyba, iš verslo valstybė nebegauna mokesčių.

„Valstybės biudžetas praranda pajamas. Jei akcizo tarifas būtų sumažintas, pavyktų atkovoti rinką iš nelegalaus verslo ir išsaugoti darbo vietas. Valdantieji apie tai negalvoja, o gal net ir sąmoningai elgiasi priešingai. Jei akcizo tarifas nesumažės - po naujų metų bankrutuos dar daugiau įmonių, o darbo neteks tūkstančiai žmonių", - piktinasi A. Butkevičius.

Labiausiai paralmentarą stebina liberalų elgesys priimant šį sprendimą.

"Už verslo skatinimą neva kovojantys liberalai šiandien savo balsavimu įrodė, kad į Lietuvos verslą, į žmonių darbo vietų išlaikymą jiems nusispjauti. A. Zuokas balsavo prieš akcizo sumažinimą, nors anksčiau savo kalbomis dėstė ką kita", - teigė LSDP frakcijos seniūnas.


Šiame straipsnyje: alkoholio akcizas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių