Socialdemokratai kviečia premjerą dėl AE projekto perspektyvų

Opozicinė Socialdemokratų frakcija kviečia premjerą Andrių Kubilių ir energetikos ministrą Arvydą Sekmoką, kad šie paaiškintų, kokios realios atominės jėgainės statybų perspektyvos, projekte atsisakius dalyvauti Lenkijai.

Socialdemokratai tvirtina, kad Lenkijos sprendimą trauktis iš projekto lėmė ne tik ekonominės, bet ir politinės aplinkybės.

„Nors kalbama, kad Lenkijos sprendimą paskatino dabartinės ekonominės sąlygos, tačiau manome, jog didžiąja dalimi partnerystės sustabdymą lemia politinė situacija, o tiksliau nesutarimai. Valdant konservatorių Vyriausybei per trejus metus sugebėjome susipykti su savo kaimynais, tad nenuostabu, kad Lietuva skaudžiai moka už kai kurių politikų diplomatijos ir vadybos trūkumus“, - sako LSDP frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

Lenkija penktadienį paskelbė, jog valstybės valdoma energetikos kompanija PGE stabdo savo dalyvavimą naujos Visagino atominės elektrinės projekte (VAE) Lietuvoje.
Energetikos ministras A.Sekmokas sako, jog Visagino atominės elektrinės projektas bus vystomas toliau, o Lenkijos sprendimo trauktis tvirtina nesureikšminantis.

„Tai yra įmonės pozicija, įmonė nusprendė kol kas stabdyti savo dalyvavimą projekte. Turime gerbti kiekvieno partnerio sprendimą. Mes toliau sieksime savo tikslų - vyksta darbas su regioniniais partneriais, strateginiu investuotoju“, - penktadienį žurnalistams sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

„Vieno partnerio pasitraukimas tikrai mums nėra kritinis“, - pridūrė A.Sekmokas. Jis spėjo, kad Lenkijos įmonės pasitraukimą galbūt lėmė projekto vystymo sparta.

Lenkijos valstybės valdoma energetikos kompanija PGE penktadienį pranešė nusprendusi stabdyti dalyvavimą Visagino atominės elektrinės projekte.

„Atsižvelgiant į sąlygas, kurios pasirodė nepriimtinos dabartiniu metu, ir atsižvelgiant į mūsų grupės kitus svarbius projektus, nusprendėme įšaldyti savo dalyvavimą šioje programoje, prieš priimant formalius įsipareigojimus“, - pranešime spaudai sakė PGE vadovas Tomaszas Zadroga.

Lietuva šiuo metu derasi su „Hitachi-GE Nuclear Energy“ dėl investicijų į Visagine planuojamą statyti naują atominę elektrinę. Vyriausybė tikisi, kad koncesijos ir Akcininkų sutartys bus pasirašytos kitų metų pradžioje.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinėVisagino AE

NAUJAUSI KOMENTARAI

gėda

gėda portretas
kada socdemai pradės rimtai dirbti, o ne kabinėtis prie niekų,kaip mazuroniai visokie. Ar palaikysit turtingųjų paspaudimą?Ar tik kalbėsit dar 10 metų?

pipiras

pipiras portretas
Na komunistai vėl nori kišti pagalius į ratus taip sakant pataikauti šlėktom taip kai darė Kirkilas ir ambalas

negadink

negadink portretas
sau autoriteto ger. Butkevičiau. Jūs norite sulenkinti Lietuvą, ar jūs trumparegis? Išejo ir skatertjų doroška.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių