Socdemų planuose - finansinių sandorių mokestis

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius neatmeta, kad gali būti parengtas Finansinių sandorių mokesčio įstatymo projektas.

„Dabar jau yra 11 Europos Sąjungos šalių, kurios kreipėsi į Europos Komisiją ir jam pritarė, mūsų dabartinė Vyriausybė lyg ir nebuvo pritarusi tokiam žingsniui. Dar reikėtų diskutuoti koalicijoje, bet mano asmeninė nuomonė būtų už tokio įstatymo parengimą“, - „Verslo žinioms“ sakė A. Butkevičius.

Jo teigimu, reikia pagalvoti ir apie kapitalo koncentraciją. Matyti, kad pagrindinė kapitalo koncentracija yra Vilniaus apskrityje, dar Klaipėdos miestas turi šiokį tokį augimą. O regionuose tendencijos yra blogos", - teigė jis.

A. Butkevičiaus manymu, regionuose galbūt reikėtų investicijoms taikyti nulinį pelno mokesčio tarifą.„Reikia su teisininkais pakalbėti, kaip visa tai būtų galima padaryti. Visa kita - bus sudaryta ekspertų grupė, ji turės keletą mėnesių padirbėti ir maždaug iki liepos pirmos dienos pristatyti savo viziją ir matymą“, - tvirtino jis.

A. Butkevičiaus teigimu, atsižvelgiant į patariamojo referendumo rezultatus, kuriuos socialdemokratai palaiko, atominė jėgainė dabar neturi būti statoma.

„Mes palaikome referendume išsakytą žmonių valią ir nuomonę. Mūsų pozicija nesikeičia, mes už tai, kad elektrinė šiuo metu nebūtų statoma Lietuvoje. Šiandien apie atominę elektrinę apskritai nekalbame, mes manome, kad turi būti įgyvendintas suskystintųjų dujų terminalo statybos projektas. Tai - prioritetinis klausimas ir apie tai mes turime kalbėti“, - tikino socdemų lyderis.


Šiame straipsnyje: verslasmokestismokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Luka

Luka portretas
Jeigu jau taip, tai gal tikrai socdemai nebetrauks LT iš krizės vien ant viduriniosios klasės pečių. Vat dar progresinis, apimantis absoliutiškai visą turtą( ne darbo užmokestį tik), ir LT tikrai atsigautų, ir galiausiai baigtų smaugt eilinį žmogų.

Lukeli

Lukeli portretas
Vidurinioji klasė yra ta, kuri uždirba ne mažiau 10000 litų, jeigu ką nors supranti apie ekonomija. Gal tu manai, kad su 3000-5000 litų jau vidurinioji klasė ?Manau, kad pirma reikia susėsti Seime, sudaryti Vyriausybę, o tada triedalioti. Kažkoks vaikiškas tas Butkevičius. Na, aktoriams iš Be tabu vėl bus darbelio.

Na

Na portretas
Kažin kokių dar mokesčių jie prikurs? Naktinių kaip iš nežadėjo kurti, bet dieniniai turbūt bus dar baisesni? Ar Butkevičiui neatrodo, kad mokesčiai turi būti mokami nuo naujai sukurtos vertės, gaunamo pelno, o ne nuo pinigų padėjimo iš kairės kišenės į dešinę ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių