„Snoro“ laikinojo administratoriaus darbovietei pervesta 16 mln. Lt

Laikinasis „Snoro“ administratorius Simonas Freakley'is prieš pat paskelbiant išvadas, kad nėra jokių šansų atgaivinti banką „Snoras“, skubėjo persiversti užmokestį už savo paslaugas. Ir dar persivedė pinigų avansu už būsimas paslaugas. Tokia išvada peršasi perskaičius iš „Snoro“ nutekėjusią informaciją, rašo iq.lt.

Kvitų kopijose, kurias publikuoja portalas iq.lt, rašoma, kad lapkričio 24 dieną iš „Snoro“ buvo pervesta 2,4 mln. eurų. Po penkių dienų pervesta panaši suma.

Lietuvos bankas patvirtino, kad šie pinigai buvo pervesti – jie skirti sumokėti kartu su S. Freakley dirbusiems specialistams.

Anksčiau skelbta, kad laikinojo administratoriaus paslaugos kainuoja beveik 500 tūkst. litų per mėnesį. Remiantis kvitų kopijomis, per tris kartus iš „Snoro“ į bendrovės „Zolfo Cooper“ sąskaitą buvo pervesta  4,834 mln. eurų (16,69 mln. litų). S. Freakley yra „Zolfo Cooper“ partneris.

„Snoro“ veikla buvo sustabdyta lapkričio 16 dieną, tą pačią dieną paskirtas ir laikinasis banko administratorius – S. Freakley, bankas nacionalizuotas. Lapkričio 24 dieną, 13 val. 34 minutės iš „Snoro“ į „Zolfo Cooper“ sąskaitą Didžiosios Britanijos banke „Barclays“ pervesta 1 mln. eurų. Praėjus mažiau nei trims valandoms, 16 val. 07 minutės į tą pačią sąskaitą pervesta dar 1,4 mln. eurų.

Abiem atvejais nurodytas mokėjimo pagrindas – sutartis dėl laikinojo administratoriaus skyrimo.

Lapkričio 29 dieną, remiantis kvitų kopijomis, iš „Snoro“ buvo pervesti 2 milijonai 434 tūkstančiai 396 eurai. Gavėjas – ta pati bendrovė „Zolfo Cooper“.

Praėjus dar savaitei – gruodžio 6 dieną – Lietuvos banko valdyba apsigalvojo ir teismui pateikė naują „Snoro“ bankroto administratoriaus kandidatūrą – S. Freaklio kolegą Neilą Cooperį, bendrovės „Zolfo Cooper“ vyriausiąjį partnerį.


Šiame straipsnyje: Simonas FreakleySnoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

durniu laivas

durniu laivas  portretas
Ziauru , o ka musu banku zinovai gavo dar ?

ohujeti

ohujeti portretas
uz 2 menesius darbo=- 16 mln litu.... tiek per 2 men net antonovas neisplaudavo

lietuvis

lietuvis portretas
tai va kokia supuvusiu kubilu politika,mano nuomone po seimo rinkimu kai kurie gali atsidurti teisiamuju suole,uz padaryta zala Lietuvos valstybei,pasikartos Tymosenkos scenarijus
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių