„Snoro“ klientai atsiėmė apie 90 mln. litų

Nacionalizuoto banko „Snoras“ klientai jau atsiėmė apie 90 mln. litų, teigia Lietuvos banko valdybos narys Vaidievutis Geralavičius. Pasak jo, tai apie 20 proc. sumos, kurią indėlininkai teoriškai galėjo atsiimti nuo praėjusio ketvirtadienio.

„Iki ketvirtadienio 11.30 val. išgryninta apie 90 mln. litų - tai apie 20 proc. maksimalios sumos, kurią žmonės galėjo išsiimti“, - BNS sakė V.Geralavičius.

Pasak jo, padėtis visuose šalyje veikiančiuose komerciniuose bankuose ir toliau išlieka stabili.

„Indėliai tvarkoje, svyravimai nedideli - kai kur truputį padidėja, kai kurie sumažėja“, - sakė V.Geralavičius.

„Noriu pabrėžti, kad indėliai niekur nedingsta. Akivaizdu, kad jeigu iš kažko atsiima ir kažkur nuneša, tai būtų nulis. Jeigu indėliai sistemoje padidėja, tų indėlių atnešama papildomai. Tą reikėtų suvokti visiems komentatoriams, kurie šaiposi iš tų duomenų. Manau, kad tai visiškai ne vieta ir ne laikas. Gali būti pervedimai iš kur nors, gali būti iš užsienio ar iš kojinių ištraukta“, - pridūrė jis, komentuodamas kai kurių interneto komentatorių pasišaipymus, neva indėlių bankuose mažėja.

Centrinio banko valdyba praėjusį ketvirtadienį - praėjus parai po veiklos sustabdymo - panaikino kai kuriuos „Snoro“ veiklos apribojimus - banko klientai gali iš bankomatų išsigryninti iki 500 litų per dieną. Nuo šio trečiadienio iki 500 litų banko klientams leista išsiimti ir „Snoro“ skyriuose.

Vyriausybė praėjusį trečiadienį nacionalizavo „Snorą“. Tolesnis jo likimas turėtų paaiškėti ketvirtadienį vėlai vakare arba penktadienį.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nijolė

Nijolė portretas
Nesuprantu kodėl diskriminuojami eurais pinigus laikę žmonės, kodėl neleidžiama paimti tuos 500lt vertės pinigų eurais??????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių