„Snoro“ indėlių grąžinimui Vyriausybė skolina beveik 3,3 mlrd. litų

Vyriausybė Indėlių draudimo fondui paskolins 3,265 mlrd. litų. Pinigai reikalingi, norint skubiai grąžinti bankrutuojančiame banke „Snoras“ laikytus ir valstybės apdraustus indėlius.

Beprocentė paskola bus suteikta 6 metams - iki 2017 metų gruodžio 1 dienos - tam Vyriausybė pritarė posėdyje trečiadienį.

Indėliams grąžinti reikia iš viso 4,14 mlrd. litų, iš jų apie 875 mln. litų vertės greito likvidumo vertybinių popierių turi Indėlių draudimo fondas. Todėl likusią sumą skolina Vyriausybė.

„Paskola būtų suteikta 6 metams, palūkanų norma - nulinė, nes uždirbti iš to valstybė neturi jokio intereso. Vėliau lėšos bus atgautos iš parduoto banko turto ir bankų mokamų įmokų fondui“, - Vyriausybės posėdyje kalbėjo finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Anot jos, sprendimo reikia skubiai, nes terminai atsiskaityti su indėlininkais yra trumpi.

„Snoro“ laikinasis administratorius yra paskelbęs, kad banko turtas gali būtų parduotas per 3-10 metų, o įmonė „Indėlių ir investicijų draudimas“ planuoja, kad realus paskolos grąžinimo laikas būtų iki 6 metų, rašoma Finansų ministerijos rašte.
Įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ generalinis direktorius Raimundas Žilinskas BNS trečiadienį teigė, kad šiuo metu fondas tikrina „Snoro“ indėlininkų sąrašus, kuriuos jis gavo iš laikinojo administratoriaus.

„Šiuo metu atidžiai tikriname indėlininkų sąrašus, kuriuos gavome iš “Snoro„, nes mūsų darbas - labai tiksliai apskaičiuoti išmokas. Idealiai tą darbą turime atlikti, jį turime baigti šią savaitę“, - sakė R.Žilinskas.

Tikimasi, kad fondo ir SEB banko, kuris išmokės apdraustus indėlius gyventojams, sutartis bus pasirašyta trečiadienį. Jau paruoštos sutartys su kitais 7 bankais, kurie išmokės indėlius įmonėms.

Įstatymas numato, kad indėliai turi būti grąžinti per 20 dienų nuo draudiminio įvykio - tai yra iki gruodžio 22 dienos, o pratęsus šį terminą dar 10 dienų - iki sausio 7 dienos.
Per 8 komercinius bankus bus grąžinami indėliai iki 345 tūkst. litų. Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, visi gyventojų ir įmonių indėliai iki 100 tūkst. eurų yra apdrausti. Tačiau nedraudžiami indėliai Rusijos rubliais ir kitomis trečiųjų šalių


Šiame straipsnyje: Snorasindėlių kompensavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Tai is kur Vyriausybe turi tik pinigo ,vel meluoja ,tai gal is pensininku numatyta ?

skorpionas

skorpionas portretas
Atlikdami tyrimą dėl nacionalizuoto banko „Snoras“ teisėsaugininkai turėtų areštuoti ir sprendimą dėl banko „Snoras“ nacionalizacijos priėmusių kubilistų bei su jais susijusių asmenų turtą, žalos atlyginimo užtikrinimui, jei paaiškėtų, kad banko „Snoras“ nacionalizacija buvo neteisėta.

sigis

sigis portretas
pati vyriausybė su savo organizacijom ir tuntu savo darbuotojų ir ištratino pinigus iš banko, kuriam atstovavo tik du bankininkai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių