„Snoro“ bankrotas didins savivaldybių skolą verslui

Banko „Snoro“ bankrotas gali dar padidinti spalio pradžioje 352 mln. litų siekusią savivaldybių skolą verslui. Įstrigs ir kai kurie savivaldybių planuoti projektai, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.

Pasak Lietuvos savivaldybių asociacijos direktoriaus pavaduotojo Rimanto Čapo, 27 iš 35 šalies savivaldybių informavo bankrutavusiame banke turėjusios apie 27 mln. litų.
„Mes išsiuntėme prašymą premjerui susitikti ir tartis, ką daryti dėl įšaldytų lėšų, bet kol kas jokio atsakymo nesame gavę“, - apgailestauja asociacijos atstovas.

Savivaldybės nuogąstauja, nes gruodžio mėnesį socialinėms išmokoms jos ir taip būtų pritrūkusios maždaug 34 mln. litų, todėl „Snoro“ bankrotas dar labiau padidins lėšų stygių.

„Neabejotinai kyla ir grėsmė biudžetui, nes didelė dalis banke likusių pinigų buvo numatyta atlyginimams, o tai reiškia, kad nebus sumokėtas gyventojų pajamų mokestis, įmokos socialiniam ir sveikatos draudimui. Jei nebus atsiskaityta su verslu, šis nesumokės pridėtinės vertės ir pelno mokesčio. Bus įšaldyti Europos Sąjungos projektai, kadangi dalis savivaldybių su “Snoru„ buvo susitarę dėl bendro finansavimo“, - sako R.Čapas.

Druskininkų savivaldybė „Snore“ laikė apie 1 mln. litų, Raseinių - beveik 0,5 mln. litų, Švenčionių - 0,35 mln. litų, Klaipėdos miesto - 0,1 mln. litų.

„Snore“ turėjome apie 20 mln. litų savivaldybei ir jai pavaldžioms įmonėms priklausančių pinigų", - pripažįsta Alytaus meras Feliksas Džiautas.


Šiame straipsnyje: Snorassavivaldybės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių