„Snoras“ bankroto administratorius neigia „spekuliacijas“

Bankrutuojančio banko „Snoras“ bankroto administratorius neigia „spekuliacijas“, jog bankas atliko kai kurių klientų turėto didesnio nei 345 tūkst. litų indėlio ir paskolos užskaitas.

„Per laikinojo administratoriaus laikotarpį ir nuo bankroto nutarties įsiteisėjimo nei aš, nei laikinasis administratorius netvirtinome jokio indėlio ir paskolos užskaitymo nurodymo“, - pranešime spaudai teigė bankroto administratorius bendrovės „Zolfo Cooper Europe“ vyriausiasis partneris Neilas Cooperis.

Seimo opozicinės Socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius ketvirtadienį žurnalistams pareiškė, jog po „Snoro“ bankroto bylos iškėlimo „kai kurie asmenys iš valdančiosios daugumos giminaičių savo turėtu indėliu, didesniu kaip 350 tūkst. litų, - virš 600 tūkst. litų, padengė paskolą“.

Dabar įstatymas numato galimybę, bankui bankrutavus, padengti paskolą ne didesne nei kompensuojama indėlio dalimi, kuri yra 345 tūkst. litų. Šiuo metu „Snoro“ bankroto administratorius svarsto, kokia tvarka turėtų būti tarpusavyje užskaitomi buvusių klientų indėliai ir paskolos iki šios sumos.

„Kaip ir buvo pranešta anksčiau šią savaitę, bankroto administratorius ir jo komanda kartu dirba su Finansų ministerija, kad nustatytų tinkamą sprendimą indėlių ir paskolų sudengimui. Išsamesnė informacija klientams, kuriems aktualus šis klausimas, bus paskelbta kaip įmanoma greičiau“, - teigiama „Snoro“ pranešime.

Anot N.Cooperio, buvo patikrinta dauguma operacijų, vykdytų paskyrus laikinąjį banko administratorių.

„Mes tai privalėjome atlikti, nes banko informacinės sistemos buvo išjungtos paskyrus laikinąjį administratorių, ir turėjome sutikrinti banko apskaitos duomenų įrašų atitikimą kliento paskolų ir indėlių faktiniams likučiams“, - teigė N.Cooperis.

Paskolas turėjusių indėlininkų pinigai banke šiuo metu yra „įšaldyti“ - jie neatgavo valstybės kompensacijų, tačiau paskolų įmokas privalo mokėti.

Bankroto byla nemažai turto iššvaisčiusiam ir nemokiam „Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją. Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo lapkričio 16-ąją.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių