„Snorą“ nepatikimu laikė ir britai, dėl V.Antonovo perspėjo CŽV

Didžiosios Britanijos finansų priežiūros institucijos dar 2009 metais neįsileido Rusijos piliečio Vladimiro Antonovo ir Lietuvos piliečio Raimondo Baranausko valdomo „Snoro“ banko, kai šis Londone norėjo įsteigti savo filialą.

Apie tai ketvirtadienį primena naujienų agentūra Bloomberg.

Britų institucijos tąsyk atmetė „Snoro“ prašymą vykdyti finansines operacijas Didžiojoje Britanijoje, nes banko vadovai nepateikė reikalingos informacijos. Sprendimas buvo paaiškintas žodžiais, kad finansinių operacijų vykdyti šalyje negalima „dėl V.Antonovo valdomų institucijų elgesio formų 2009 metų vasario mėnesį“.

Tuo tarpu Švedų radijas primena, kad V.Antonovas buvo paskolinęs dideles pinigų sumas verslininkui Victorui Mulleriui. Tai leido kompanijai „Spyker“ nusipirkti „Saab“ automobilių kompaniją.

Europos investicinis bankas buvo uždraudęs pačiam V.Antonovui investuoti į švedų automobilių įmonę.

Naujienų agentūros „Deutsche Welle“ žiniomis, neprileisti V.Antonovo prie „Saab“ vairo koncernui „General Motors“ rekomendavo amerikiečių Centrinis žvalgybos biuras (CŽV), mat buvo įtariama, kad verslininkas gali turėti ryšių su nusikalstamomis grupuotėmis.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

suomis

suomis portretas
ne tik gali turėti, bet ir turi

ACHA

ACHA portretas
Kazkur tolumoje smezuoja KGB ir jo kapitalas, kad galima butu finansuoti priedangos firmas, kurios nebutinai veikia Lietuvoje.

FUKSAS

FUKSAS portretas
Slove vyriausybei, nes su tuo Snoru ir taip iolgai terliojosi. Tik idomu kodel jame kai kurios savivaldybes savo pinigus laike
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių