Sniego valymas - irgi verslas

Vieniem sniegas – vos ne stichinė nelaimė, o kitiem – papildomas uždarbis. Nuo gruodžio pabaigos, kai tik pradėjo daugiau snigti, užsakymų netrūksta, trina rankas sniegą nuo stogų ar kiemuose valančios bendrovės.

Tokias paslaugas siūlančių skelbimų laikraščiuose ar internete – daugybė. Mokesčių inspekcijos duomenimis, šiemet vien Kauno apskrityje išduoti 35 verslo liudijimai tvarkyti aplinką, skelbia LTV naujienų tarnyba.

„Tokios veiklos imasi pakankamai daug statybinių įmonių, kurios šiuo metu darbo neturi, o technikos turi labai daug. Todėl joms yra šansas užsidirbti, bent jau grąžinti mokesčius už tą įrangą, kuri stovi be darbo“, – teigia bendrovės „Aplinkos darbai“ direktorius Arūnas Kasparavičius.

„Tai ne pagrindinė mūsų veikla, bet žiemos metu tampa kaip ir pagrindiniu mūsų rūpesčiu, nes oro sąlygos neleidžia pagrindinio darbo atlikti. Laukiam atšilimo“, – kalbėjo įmonės „Tauro ženklas“ vadybininkas Darius Akelaitis.

Verslininkai pastebi, kad išvalyti sniegą dažniausiai prašo didesnės įmonės, prekybos centrai. Nuosavuose namuose gyvenantieji esą patys kiemus išsivalo, daugiabučiuose –organizuoja talkas.

 Anot jų, užsakymų skaičius priklauso nuo oro sąlygų. Už sniego valymo paslaugas tenka mokėti 70–100 litų.

„Užsakymų skaičius labai priklauso nuo oro sąlygų. Būna kartais iš vakaro paskambina ir vos ne penkios įmonės prašo išvalyti teritoriją. O kai nestinga, būna, kad ir dvi dienas nieko neprašo. Turime sutarčių su klientais, kuriem valome pastoviai. Kainos įvairios, labai priklauso nuo pačios teritorijos. Jei aikštelė didelė, tai nuo 70 litų už valandą. Jei reikia išvežti, sukrauti, išvalyti tarp mašinų – truputį daugiau“, – teigė D. Akelaitis.

„Dviejų trijų žmonių valandos darbas – maždaug 100 litų. Aukštalipiai dirba su tam tikra įranga, tai nuo stogo priklauso, kur prisitvirtins, kaip. Kai kur galima privažiuoti su bokšteliu, kitur negalime, tad lipame per stoglangius, per kaminus kaip sakoma“, – pasakojo A. Kasparavičius.


Šiame straipsnyje: sniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių