Sniego kastuvai tampa deficitu

Prekybos centrų pritrūko kastuvų sniegui valyti - išpirktos anksčiau sukauptos atsargos, o tiekėjai esą gali pateikti palyginti nedidelį kiekį šios paklausios prekės.

Dabar dažnam automobilio, namo savininkui ar daugiabučio gyventojui kelią per sniegą tenka skintis kastuvu.

Tačiau nebrangų plastmasinį kastuvą sniegui valyti rasi retoje parduotuvėje.Vos keletą tokių kastuvų trečiadienį turėjo didž iausio prekybos tinklo „Mawima“ parduotuvės Vilniuje, ant rankų pirštų kastuvus skaičiavo ir „Iki“, „Rimi“, kiti prekybos tinklai.

Prekybininkų teigimu, kastuvai graibstyti vos žiemai prasidėjus. Pigiausių plastmasinių nupirkta net penkis kartus daugiau nei pernai žiemą. Išseko sukauptos atsargos, o tiekėjai esą gali pateikti palyginti nedidelį kiekį šios itin paklausios prekės.

„Lietuvoje nebėra tiekėjų, kurie galėtų pristatyti kastuvų. Didžiąją dalį kastuvų atsivežame iš Lenkijos patys. Gamintojai nespėja patenkinti visų poreikių, tiekėjai užsisakinėja nedideliais kiekiais“, - teigė prekybos tinklo atstovė Renata Saulytė.

Panašus kastuvų deficitas ir Kaune,tačiau čia kai kuriuose centruose galima nusipirkti brangesnių, iki 100 litų kainuojančių.

„Kai prasidėjo žiema, pirkėjas rinkosi daugiau pagal kainą, kad pigesnis būtų kastuvas. O paskutiniu metu svarbiausia, kad rastų kastuvą. Užsakomi dideli kiekiai, bet problema, kad nespėjam su transportu vežti. Vis dar žada sniegą, taip kad nespėjam reaguoti į tas pūgas“, - tvirtino prekybos centro direktorė Rasa Tamulaitienė.

Prekybininkai žada, kad kastuvų parduotuvėse turėtų atsirasti kitą savaitę. Daugiausia plastikinių atsivežama iš Lenkijos. Tačiau, pasak tiekėjų, sniego daug ir pas kaimynus, ir kitose Europos šalyse, į kurias keliauja lenkiški kastuvai.


Šiame straipsnyje: sniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių