„Snaigės“ vadovas: užsakymų daugėja

Vienintelės Baltijos šalyse šaldytuvų ir šaldiklių gamintojos Alytaus "Snaigės" generalinis direktorius Gediminas Čeika viliasi, kad blogiausi laikai jau praėjo ir šiemet suintensyvėjusi gamyba yra prasidėjusio kilimo ženklas.

"Šiuo metu užsakymų daugėja. Atsiranda ir naujų užsienio partnerių, kurie ieško galimybių, kaip pigiau pagaminti kokybiškų pirkėjo poreikius tenkinančio dizaino produktų", - "Snaigės" vadovą antradienį cituoja "Lietuvos rytas".

"Snaigė" nuo birželio 12 dienos atnaujina penkių dienų darbo savaitę. Šiuo metu bendrovė dirba keturias dienas per savaitę viena pamaina.

Anot bendrovės rinkodaros direktorės Rūtos Petrauskaitės, skaudžiausias įmonės praradimas - gamyklos Kaliningrade uždarymas pernai kovą. Planuojama, kad įrenginiai iš Kaliningrade veikusios gamyklos bus nugabenti į Kazachiją. Joje "Snaigė" kartu su Kazachijos nacionaline verslo korporacija "Saryarka" šiais metais įkūrė bendrąją įmonę ir sostinėje Astanoje statys šaldytuvų gamyklą.

"Snaigė", siekdama sustiprinti savo pozicijas buitinės technikos rinkoje, imasi ir naujų projektų - įmonė kartu su Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkais kuria rinkoje analogų neturintį šaldytuvą su daugiafunkčiu skyriumi. Anot R.Petrauskaitės, tokio gaminio šaldytuvų rinkoje dar nėra.

Visa projekto vertė viršija 1,14 mln. litų, iš kurių apie 565 tūkst. litų sudaro Europos Sąjungos (ES) parama. Projektą planuojama baigti šiemet. Vėliau, pradėjus gaminti produktą, taip pat tikimasi gauti ES paramos.

Šaldytuve bus įdiegta ne tik bešerkšnė šaldymo sistema ar nulinės temperatūros zona, bet ir daugiafunkcis skyrius, kuriame temperatūra bus reguliuojama pagal poreikį. Drauge tai bus energiją taupantis gaminys. Jame nebus ir papildomos šaldymo įrangos.


Šiame straipsnyje: SnaigėČeikaKauno regionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių