„Snaigė" planuoja ne pelnus, o nuostolius

Buitinius šaldytuvus, šaldiklius bei jų atsargines dalis gaminanti bendrovė „Snaigė", konsoliduotais duomenimis, šiais metais planuoja pasiekti 359 mln. litų apyvartą. Per metus nuostoliai sudarys 15 mln. litų.  

Pasak „Snaigės" generalinio direktoriaus Gedimino Čeikos, pagrindinė priežastis dėl kurios  nepavyks pasiekti planuotos apyvartos - tai sulėtėjus ekonomikai sumažėjusi perkamoji galia kai kuriose strateginėse bendrovės pardavimo rinkose.

„Visą pirmą pusmetį ir mes, ir mūsų klientai jautėme pasikeitusius vartotojų įpročius: didėjant infliacijai ir ekonominiam nestabilumui, dažnas vartotojas atideda stambaus buitinio prietaiso pirkimą geresniems laikams. Situacija nepagerėjo net vasarą, šaldytuvų pardavimo sezono metu", - teigia G.Čeika.

Bendrovė planuoja nuostolį ne tik dėl smukusių pardavimų, bet ir kilusių žaliavų kainų bei brangusių paskolų apyvartinėms lėšoms.

Taip pat bendrovė patyrė nuostolį dėl svyruojančio valiutų kurso. Šis nuostolis gautas iš „Snaigės" valdomos Kaliningrado gamyklos Rusijoje, kur nėra veikiančių finansinių instrumentų, leidžiančių apsidrausti nuo patiriamų nuostolių dėl valiutų svyravimo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių