„Snaigė“ Kazachstano gamyklai ieško pastatytų patalpų

Alytaus šaldytuvų gamintoja "Snaigė" pakoregavo planus statyti naują buitinių šaldymo prietaisų gamyklą Kazachstane - dabar gamyklai dairomasi jau esamų patalpų su reikiama infrastruktūra.

"Verslo žinios" rašo, kad įmonės vadovybė kol kas neprognozuoja, kada Kazachstane bus pagaminti pirmieji šaldytuvai.

Pasak "Snaigės" generalinio direktoriaus Gedimino Čeikos, plėtrai Kazachstane pasirinktas taupesnis būdas - pritaikyti gamybai jau esamas patalpas, o ne statyti naujas.

"Iš pradžių buvo ketinama statyti, netgi buvo svarstoma apie porą sklypų variantų, tačiau projektas šiek tiek koreguojamas, atsižvelgus į mūsų pagrindinių partnerių kazachų ir potencialių finansinių investuotojų pasiūlymus. Vietinių konsultantų teigimu, Kazachstano sąlygomis efektyviau rasti patalpas ir jas pritaikyti gamybai, negu statyti naujas. Tai komercinis finansinis skaičiavimas, kuriam esame linkę pritarti", - sakė G.Čeika.

Šiuo metu Kazachstano bendrovė "Snaigė Saryarka" ieško papildomo finansavimo šaltinio - tai gali būti tiek vietiniai investiciniai fondai, rizikos kapitalo įmonės, tiek privatūs bankai.

"Kokia bus galutinė finansavimo struktūra, dar nėra aišku, ieškoma geriausio varianto", - sakė G.Čeika.

Jis neprognozavo, kiek užtruks šis procesas: "Terminų įvardijimas neturi prasmės, mes tiesiog žinome, kad patys kazachai yra pareiškę norą turėti šią pramonės šaką savo šalyje. O reikalų, susijusių su finansavimu, nepaskubinsi, kiekvienas bankas turi savo terminus, per kuriuos vertina projektą".


Šiame straipsnyje: Snaigėkazachstanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių