Smulkieji Kauno verslininkai baiminasi didžiųjų prekybos centrų plėtros

Kauno centre ir senamiestyje naujų prekybos centru nebus galima statyti, tačiau tokia naujiena nesidžiaugia smulkių ir vidutinių įmonių interesų gynėjai, jie neabejoja, kad iš miesto centro prieš kelerius metus išstūmę mažuosius didieji prekybininkai juos galutinai pribaigs priemiesčiuose.

Didžiųjų prekybos įmonių plėtros planus Kaune reglamentuos naujasis specialusis planas, kurio koncepcijai jau pritarė kadenciją baigiančios Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai, pirmadienį rašo "Verslo žinios".

Koncepcijoje numatyta universaliųjų prekybos centrų (kasdieninio aptarnavimo prekybos objektų) tolygią plėtrą numatyti gyvenamuosiuose Kauno rajonuose, nepakankamai aptarnaujamose miesto dalyse, o specializuotų prekybos objektų plėtrą numatyti komerciniuose, pramoniniuose rajonuose.

"Prieš keletą metų sėkmingai stambieji prekybininkai išnaikino smulkųjį verslą miesto centre, o dabar imsis pakraščių. Tokiu būdu tos nedidelės parduotuvėlės atokesniuose rajonuose gaus stiprų smūgį, po kurio kai kurios iš jų gali ir nebeatsikelti", - teigė Kauno regiono smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos pirmininkas Artūras Mackevičius.

Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius nelinkęs dramatizuoti padėties.


Šiame straipsnyje: prekybos centraiprekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Absoliutus blogis

Absoliutus blogis portretas
Žiūrint koks centras, bet jeigu jau maxima, visiems kitiems galas. Dar priemiesčiai buvo laisvi nuo šių veikėjų. Dabar ir ten naikinamos smulkios parduotuvės. Pačiais brutualiausiais būdais, visokio plauko inspektorių siundymas ir pan. Aišku, ir gyventojai patys avinai kad ir toliau neša pinigus gastronomininkams.

cia Lietuva

cia Lietuva portretas
Ar stambus verslininkai ar smulkus kainos visur vienodos

absurdas

absurdas portretas
tikrai neapsimokes nei maksomoms, nei rimi ar norfoms eiti i priemiescius, kai ir Savanoriu prospekte didcentriai mazina kasininkiu, nes ankstesniu srautu nebera.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių